Dissabte, 04 de Febrer del 2023

Actualitzada Dijous, 02 de Febrer del 2023 a les 19:16:19 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 13 de Gener del 2023

L'òrgan de les Dominiques s'instal·la en la parròquia de l'Assumpció

Quan l'ordre va deixar el convent de l'Alter van decidir donar-lo a l'Arxiprestal

L'òrgan del convent de la Immaculada en l'Alter ja està en la parròquia de l'Asunción. Quan l'orde dominic va deixar el convent van decidir donar-lo a l'Arxiprestal. A causa del pas del temps i el corcó, l'instrument necessitava una restauració a fons i es va estudiar la possibilitat d'una ampliació, ja que l'espai que ara havia d'ocupar era bastant més gran que l'anterior. Se li va encomanar un estudi a l'organero Carlos Álvarez de Terol.

 

Es va presentar el projecte a Caixa Popular que ha sufragat els treballs de restauració que han durat aproximadament un any. Des de 1936 la parròquia no disposa d'òrgan de tubs, per això aquest moment és important per a la vida litúrgica i cultural de la parròquia i també de la ciutat de Torrent. L'òrgan que tenien les monges Dominiques, en restaurar-se ha sigut ampliat, de manera que puga ser utilitzat, a més del servei litúrgic, també per a concerts.Diumenge passat 8 de gener va tindre lloc un concert inaugural a càrrec de David Morales, organista titular de la Real Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats i del Real Col·legi del Corpus Christi, el Patriarca de València, que ha preparat un repertori variat per a poder escoltar l'òrgan en totes les seues capacitats.

 

Amb motiu de la inauguració s'ha preparat també una sèrie de concerts al llarg del mes de gener fins a la celebració de la Candelaria. A més la parròquia ho posa a la disposició del Conservatori, de les entitats musicals i de la vida cultural de la nostra ciutat.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.247.184

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.