Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de Gener del 2023
BENESTAR SOCIAL

Diputació aprova la concessió de 3 milions d'euros per a un centre de dia a Torrent

El termini d'execució de les obres de construcció oscil·la entre els 36 i els 42 mesos

La Diputació de València ha donat llum verda a la concessió de 3 milions d'euros per a la construcció d'un centre de dia a Torrent. El termini d'execució de les obres de construcció oscil·la entre els 36 i els 42 mesos. Al costat de la inversió que es destinarà a la capital de l'Horta Sud també s'invertirà en set municipis més de la província amb una inversió total de 17,5 milions d'euros.


Aquestes ajudes estan incloses en l'acord de col·laboració signat el mes de novembre passat pel president de la Diputació, Toni Gaspar, i per la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, pel qual s'ampliava el Pla Convivint 2021-2025 d'infraestructures de serveis socials.
 

En concret, la corporació provincial, que transferirà directament l'ajuda als consistoris, realitzarà una aportació extraordinària de 17,5 milions d'euros per a finançar els nous centres de dia i diversitat funcional de Gandia, Torrent i l'Eliana i els centres de majors que preveuen construir Albalat dels Sorells, Corbera, la Llosa de Ranes i Castelló de Rugat. Quant al centre de majors de Real, es finançarà la continuació de les obres. Les noves actuacions se sumen a les 93 aprovades en municipis de la província en el marc d'aquest pla autonòmic dotat amb 561 milions d'euros, amb el suport inversor de les diputacions.
 

Amb el model mixt del Pla Convivint, els ajuntaments s'encarreguen de cedir els terrenys, les diputacions financen la construcció dels centres i la Conselleria els dota tant de mobiliari com de personal per al seu posterior funcionament.



Els nous projectes
Quant al repartiment de les ajudes entre els diferents projectes, Torrent a L'Horta Sud disposarà de tres milions d'euros i Gandia, a la Safor, de quatre milions per a alçar els seus nous centres de dia i diversitat funcional, amb la possibilitat de cofinançament municipal. A més, Castelló de Rugat a la Vall d'Albaida; La Llosa de Ranes a la Costera; Corbera a la Ribera Baixa; Albalat dels Sorells a l'Horta Nord; i l'Eliana al Camp de Túria tenen assignats dos milions d'euros de la corporació provincial per a portar avant els seus projectes.



D'altra banda, Real ha oferit un immoble per al seu centre de majors, la primera fase dels quals ha sigut finançada amb fons de la pròpia Diputació. En aquest cas, el consistori de La Ribera Alta rebrà 500.000 euros per a continuar l'obra.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.202.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.