Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 19 de Desembre del 2022
BENESTAR ANIMAL

València Animal Save realitza una vigília a les portes de la cooperativa càrnica de Torrent

Les vigílies són una activitat en la qual s'és testimoni de les condicions en les quals arriben els animals a l'escorxador i se'ls intenta donar un tracte diferent del qual han tingut en la seua curta vida

València Animal Save va celebrar divendres passat 16 de desembre una vigília a les portes d'una cooperativa càrnica de Torrent. Les vigílies són una activitat en la qual s'és testimoni de les condicions en les quals arriben els animals a l'escorxador i se'ls intenta donar un tracte diferent del qual han tingut en la seua curta vida. Es documenten les condicions per a fer-les arribar a la societat i que aquesta siga conscient del que comporta el seu consum, així com del procés abans d'arribar un producte fins al seu plat.



Durant l'arribada de camions, s'observen porcs bruts, amb evidents signes d'angoixa, ferits i amuntegats sense espai en el camió abans del seu sacrifici després d'un llarg viatge. Des de València Animal Save defensen que el destí d'aquests i altres milions d'animals és totalment injust i innecessari tenint en compte les alternatives vegetals que tenim hui dia per a qualsevol producte i intenten conscienciar que una vida més compassiva és possible, la qual cosa també repercuteix en la nostra pròpia salut i el medi ambient. Durant la vigília, van poder afirmar, una vegada més, com és habitual que els animals viatgen durant hores sense menjar ni aigua per a facilitar l'especejament posterior.



Cada any, al voltant de 280.000 gossos i gats són abandonats a Espanya, i algunes associacions estimen que 50.000 d'aquests són gossos utilitzats per a la caça. Espanya és el tercer país de la UE que més experimenta amb animals, destinant més de 700.000 animals a l'any, sent el 56% ratolins i almenys 800 gossos. Només a la Comunitat Valenciana, centenars de bous són víctimes en les places, quasi mig milió d'animals moren en les nostres muntanyes a les mans dels caçadors i molts altres en la indústria pelletera.



Però la xifra més esgarrifosa, segons el col·lectiu, són els més de 900 milions d'animals que són sacrificats cada any en els escorxadors del nostre país i quant als animals marins, la xifra és incomptable. Per això lluiten per l'alliberament de cadascuna de les espècies.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.8.90

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.