Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de Desembre del 2022

Sancionen l'Ajuntament per una infracció greu en qualitat de l'aigua de consum

Per la seua banda l'ajuntament ha recorregut judicialment la sanció de Conselleria per referir-se aquesta al subministrament d'una sèrie d'habitatges que es troben en sòl sense urbanitzar i per tant reben la seua aigua d'un pou.

Mitjançant Decret d’Alcaldia 4821/2022, de 2 de desembre de 2022, l’Ajuntament de Torrent haurà d’abonar una sanció en matèria de sanitat de l’aigua de consum humà per un muntant de 12.500€, en aplicar-se l’article 105.11 de la Llei 10/2014, de Salut de la Comunitat Valenciana, per la qual s’adverteix de“L’incompliment de la normativa sanitària vigent amb transcendència directa per a la salut pública”- tal com afirma el grup municipal Compromís.

 

En assabentar-se de la sanció, l’Ajuntament de Torrent va demanar la suspensió cautelar de la mateixa, que va ser imposada per la Directora Territorial de Sanitat, no obstant, aquesta petició de suspensió de la multa ha estat denegada per la pròpia Conselleria de Sanitat.  
 

També, i al mateix Decret d’Alcaldia, s’ordena aprovar la despesa pressupostària corresponent per a fer front al pagament de la sanció, “fet que certifica assumir que la verificació del correcte funcionament del subministrament d’aigua potable no s’està fent de manera fiable per part del govern de l’Ajuntament”, ha explicat el portaveu de Compromís per Torrent Pau Alabajos.

 

Des de Compromís es demanarà al govern municipal que se li facilite l’Auto número 228/2022, emés pel Jutjat Contenciós-Administratiu nº1 de València, pel qual es rebutja la petició de suspensió cautelar de la sanció, així com la Resolució AN74/21/3, per la qual la Directora Territorial de Salut va imposar la sanció qualificada com a greu per la Llei Valenciana de Sanitat i que l’Ajuntament de Torrent ha acceptat com a responsable dels fets.

 

Finalment, Alabajos ha afirmat que “un bé tan fonamental com és l’aigua no hauria d’estar gestionat per una multinacional que vetla única i exclusivament pel seu propi compte de resultats, en referència a què anualment s’emporta el 49% dels beneficis de tota l’aigua pública de Torrent”,   tornant a recordar que la concessió d’aigua a Torrent venç el pròxim febrer de 2023 sense que Jesús Ros haja comunicat, davant el Ple Municipal, quin és el full de ruta del seu futursubministrament.

L'equip de govern recorren la sanció

Per la seua banda l'equip de govern ha manifestat que l'ajuntament ha recorregut judicialment la sanció de Conselleria per referir-se aquesta al subministrament d'una sèrie d'habitatges que es troben en sòl sense urbanitzar i per tant reben la seua aigua d'un pou.

Les legislació en la matèria estableix uns nivells de qualitat que l'aigua subministrada per l'Ajuntament, a través de la seua empresa mixta, compleix escrupolosament. Del subministrament que a nivell privat puguen fer particulars en habitatges que es troben en sòl no urbanitzat no pot responsabilitzar-se l'Ajuntament.

Tal com diuen des del grup municipal PSOE-PSPV "Amb aquesta nota de premsa, Compromís intenta desinformar amb un titular cridaner que genere preocupació entre la ciutadania. S'emmarca, en definitiva, en l'estratègia de mala política que Compromís per Torrent porta en els últims anys portant avant i que demostra molt poc respecte per la institució i pel treball que diàriament es duu a terme per part dels treballadors i treballadores de la casa."- han sentenciat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.192.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.