Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 03 de Desembre del 2022

La falla Sant Roc dedica la seua setmana cultural als centenaris

La falla organitza la seua XIV Setmana Cultural al voltant del centenari de la falla del carrer Cambrils, del Torrent CF i de les poblacions amb falles centenàries.

La falla Sant Roc celebra la XIV edició de la seua setmana cultural sota el lema "100-tenari; 100-iment", on es reflexionarà sobre diversos aniversaris com la falla de 1923 del carrer Cambrils o el centenari del Torrent CF a banda de la perspectiva d'altres poblacions amb més de 100 anys de tradició fallera.
 

El Dilluns, 12 desembre, arranca la setmana amb la inauguració de la a les 20 h. de l'Exposició oberta al públic sobre el centenari del Torrent C.F. A les 22 h. Serà el torn de la Xerrada: "1923 primera imatge d'una falla a Torrent" que rescatarà el primer esbós de la falla del carrer Cambrils, publicat en la revista Pensat i fet. Esta activitat serà presentada pels membres de la Comissió d'Estudis Fallers (Comfet); Slvador Ciscar i Aitor Sánchez. Esta activitat forma part de la programació cultural conjunta de les comissions de Torrent al voltant del centenari. 
 

El Dimarts, 13 desembre, tindrà lloc a les 22 h. la xerrada: El Pla Sud, a càrrec de l'investiga dir local Boro Ciscar, què com cada any oferir una conferència al voltant d'aspectes històrics de València. Aquesta vegada el tema central tractarà de la urbanització del plànol, expropiacions i paisatge urbà d'esta gran infraestructura.

 

Dimecres, 14 desembre, serà el torn a les 21.30 h. de la Xerrada- Mesa Redona sobre les poblacions falleres centenáries. "D'on venim? On anem?" Amb la participació de les poblacions de: Xativa, Alzira, Sueca, Gandia i Torrent. Per reflexionar sobre l'estat de les falles després de la pandèmia. A la xarla donaran la seua visió els fallers: Alberto Ordiñana (Xativa), Majo Boluda (Alzira), Miquel Pérez (Gandía), Josep Osca (Sueca) i estarà moderada per la periodista Laura Sena.

 

Divendres, 16 desembre, continua la programació cultural a les 20 h. amb la presentació d'esbossos de les falles 2023 de la comissió a càrrec dels artistes fallers SacabutxArt i de Santi Muñoz. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.203.58.132

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.