Dimarts, 30 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 30 de Abril del 2024 a les 13:30:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 02 de Desembre del 2022

La justícia perdona 70.000 euros a un matrimoni torrentí per la llei de Segona Oportunitat

L'Associació d'Ajuda a l'Endeutament ha aconseguit l'exoneració de tots els deutes acumulats per aquest matrimoni que va patir els estralls de la crisi de 2008

Els Jutjats de Torrent perdonen el pagament d'un deute de 70.000 euros a un matrimoni afectat per la crisi de 2008. L'Associació d'Ajuda a l'Endeutament ha aconseguit l'exoneració de tots els deutes acumulats per aquest matrimoni que va patir els estralls de la crisi de fa ara 14 anys. L'Associació d'Ajuda a l'Endeutament ha obtingut la sentència sol·licitant als tribunals l'aplicació de la Llei de la Segona Oportunitat.

Encara és possible sol·licitar el perdó dels deutes
Són encara moltes les famílies que continuen patint les conseqüències econòmiques de 2008 a Espanya. Aquest és el cas dels protagonistes del cas, quan amb l'esclat de la seua bambolla la seua situació va canviar considerablement però amb un resultat esperançant. La pèrdua dels únics ingressos fixos dels quals disposaven, provinents del sector agrícola, va ser el desencadenant de tot.

 

Van assolir una reunificació dels deutes i van aguantar diversos anys, però cada vegada els era més difícil assumir-ho. L'estrés per arribar a fi de mes suposava una deterioració anímica important i un cònjuge va arribar fins i tot a emmalaltir. En aqueix moment, es van trobar amb un deute total de més de 60.000 euros, una quota mensual incompatible amb la resta de despeses i una situació insostenible.

 

Van sol·licitar l'assessoria de l'Associació d'Ajuda a l'Endeutament, amb seu principal a València, per a conéixer les possibles eixides. Els lletrats de l'entitat, experts en aquesta mena de casos, van aconsellar al matrimoni tramitar la coneguda com a "Llei de la Segona Oportunitat".

 

Andrea Olcina, advocada de l'Associació, detalla que requisits requereix el procediment: "Demostrant la insolvència dels interessats, la manca de delictes d'ordre socioeconòmic i que no hagen sigut exonerats en els últims 10 anys ni estar en concurs creditor en 5, aconseguir l'exoneració era qüestió de temps".



Quins passos s'han seguit
Des del primer moment, la millora tant de la situació econòmica com anímica és notable. S'informa el Jutjat de Torrent la situació dels interessats i, immediatament, se suspenen tots els pagaments i qualsevol execució en nòmina o propietats queda suspesa. A més, l'habitual assetjament dels creditors va minorant. D'acord amb la Llei Concursal anterior al 26 de setembre de 2022, es presenta davant notari un pla de pagaments d'acord amb els seus ingressos intentant un acord amb els creditors. Aquests des d'un primer moment es van mostrar poc inclinats a negociar, i així ho van demostrar rebutjant tal proposta. "L'obligatorietat d'aquest tràmit queda exempta després de l'aprovació de la reforma.

 

Una cosa lògica, ja que amb això es buscava disminuir la quantitat de concursats, però amb la poca prosperitat d'aquests intents ha sigut impossible. L'acostumat és veure un rebuig dels creditors o directament ni es presenten", detalla Olcina. Finalment, la demanda de concurs presentada pels advocats davant els jutjats de Torrent donava pas al perdó de la quantia total que tenien a deure. Això va ser concedit pel Jutjat de Primera Instància Núm. 3, incloent-hi el deute contret amb l'AEAT confirmant la inclusió del deute públic en l'àmbit de l'exoneració.

 

L'emissió d'aquest BEPI (Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet) permet a aquests deutors quedar lliures dels 68.875,29 euros que havien de pagar. Aquesta sentència deixa sense cobrar absolutament res als creditors de l'associat -entre ells BBVA, CaixaBank, Bankia o Santander- i permet als exdeutors sol·licitar l'exclusió de tot fitxer de morositat. Ja són 110 les exoneracions de l'Associació d'Ajuda a l'Endeutament en el qual portem de 2022. Algunes sentències en la qual inclouen fins i tot deute públic com els 32.396,46 euros a Barcelona 2 de març o mantenint béns, com els 222.807,18 euros a València el 8 de febrer. Totes les exoneracions són d'accés gratuït en la web.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.186.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.