Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 02 de Desembre del 2022
TEATRE

L'actriu Juana Acosta arriba a l'Auditori amb "El Perdón"

"La corte del faraón" és una altra de les propostes de l'escenari torrentí per a aquest cap de setmana

L'actriu Juana Acosta i el coreògraf i ballarí Chevi Muraday, s'uneixen en un apassionant espectacle que, a través del cos i la paraula, la llum i l'ombra, la música i el silenci, l'emoció i la raó, intenta grimpar la consciència dels espectadors a propòsit d'aqueix acte difícil, però absolutament necessari que és EL PERDÓ. El testimonial punt de partida és l'assassinat del pare de Juana Acosta quan ella tenia 16 anys.

 

La violència va imposar la seua llei robant-li l'alegria, les ganes de viure, de sentir, de ballar. A partir d'ací, les preguntes sense resposta, la cerca de sentit i la necessitat de soltar el dolor són un vehicle per a reconéixer la nostra humanitat compartida en tota la seua llum i la seua ombra. Aqueix contrast entre extrems imposa el ritme d'aquesta peça en la qual s'exploren les profunditats i els racons de la nostra ànima.

 

Fins a on és capaç d'arribar el perdó? És una decisió irrevocable o requereix un continu examen de consciència? Perdonem amb la nostra ment o amb el nostre cor? És la justícia l'oposat al perdó, ja que, com assegurava Sèneca, el perdó és la remissió del càstig degut i, per tant, no cal parlar d'això sinó de clemència? La funció serà el divendres 2 de desembre a les 20 h.

 


En ocasió del centenari de la mort del compositor d'origen torrentí Vicente Lleó, la companyia Ferro Teatre posarà en escena la seua obra més coneguda, La Corte del faraón. Estrenada en el Teatre Eslava de Madrid, la nit del 21 de gener de 1910, amb llibre de Perrín i Palacios i música de Vicente Lleó, és única en el seu gènere pel seu caràcter despreocupat i picant, replet de situacions extremadament còmiques que no deixaran indiferent a l'espectador.

 

Molts anys han passat des de la seua estrena en 1910, però l'audaç del seu llibret, conjugat amb una instrumentació espectacular, fan que aquesta obra siga fàcilment adaptable als gustos actuals. D'ambientació egípcia, en el gran saló del tron, davant la presència del Faraó, el poble aclama, entusiasta, al General Putifar, que acaba de tornar victoriós de la guerra de Síria.

 

En premi per tan noble victòria, la Faraona li atorga en casament a Lota, la donzella més pura i bella de Tebes. Malgrat aquesta bellesa, el General Putifar no es mostra molt complagut, i és per temor al fet que es revele el seu gran secret, només compartit pels seus dos fidels soldats, Setí i Selhá. La funció serà el diumenge 4 de desembre a les 19 h.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.108.54

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.