Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 29 de novembre del 2022
POLÍTICA

El Partit Popular celebra una nova "Seu Oberta"

L'objectiu és crear un espai per a promoure la formació i l'esperit crític d'afiliats i ciutadans en general

El Partit Popular de Torrent segueix amb el seu cicle de conferències i xarres "Seu Oberta, un espai per a promoure la formació i l'esperit crític d'afiliats i ciutadans en general. En aquesta ocasió, la seu dels populars de Torrent va acollir les opinions de Fernando de Rosa i Verónica Marcos. D'una banda, Fernando de Rosa, senador popular per la província de València i magistrat amb més de 30 anys de carrera professional, va parlar sobre les conseqüències de la polèmica 'Llei del Sí que és Sí', aprovada el setembre passat, i que està sent molt beneficiosa per als condemnats per delictes sexuals, tal com va alertar el PP i molts òrgans de l'Estat durant la seua elaboració.

 

En concret, el magistrat i senador va revelar que fins al moment 10 delinqüents sexuals ja han sigut posats en llibertat, 39 han vist rebaixada la seua pena i 200 sentències han sigut revisades gràcies a aquesta llei, que venia a protegir la llibertat sexual de les dones i que, no obstant això, deixa encara més desemparades a aquestes víctimes. El parlamentari popular, coneixedor a la perfecció de l'ordenament jurídic i el sistema penal, va destacar que "la 'Llei del Sí que és Sí' ha sigut la norma que, en la meua condició de senador, més m'ha dolgut tramitar i conéixer, donada la temàtica que aborda i la nul·la qualitat jurídica del seu text".

"Atac sense precedents al sistema constitucional"
D'altra banda, Verónica Marcos, diputada pel PP en les Corts Valencianes, va tractar el desmantellament de l'estat de dret per part de Pedro Sánchez que, a canvi dels vots d'independentistes, successors d'ETA i enemics de la convivència per a seguir en la Moncloa, està venent per peces el nostre sistema de drets i llibertats de la Constitució.



L'últim capítol d'aquesta traïció a tots els espanyols ha sigut la derogació del delicte de sedició, el quasi segur canvi en el delicte de malversació i la retirada de la Guàrdia Civil de Navarra, a mesura dels independentistes i Bildu a canvi d'aprovar els pressupostos.



En paraules de la parlamentària autonòmica popular "Sánchez és el president perfecte per a independentistes, malversadores, corruptes i violadors, ja que, dia rere dia, tolera més concessions per als enemics de la Llei, alhora que desprotegia i abandona als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat".
 

"Menys recursos en la lluita contra la violència de gènere"
Un altre tema candent sobre el qual van tractar els ponents va ser l'anomenada reorganització de Jutjats de Violència Sobre la Dona, que en realitat és un tancament encobert de gran part d'ells.



Amb aquesta reforma, dones víctimes de violència de gènere hauran de recórrer desenes de quilòmetres per a accedir a aquests jutjats especialitzats, saturant els que queden en actiu i alentint la justícia per a totes aquestes dones, a més de suposar una retallada en seguretat ciutadana en haver d'emprar els cossos policials major temps en aquests desplaçaments.



Amparo Folgado, presidenta dels populars a Torrent, va destacar que "Ros i tot el PSOE, que no han alçat la veu davant les ocurrències del govern, són còmplices de la política desorientada de Sánchez i els seus excessos diaris". Com a exemple de polítiques desfavorables per a les dones, la líder local va exposar el gradual tancament de serveis a la Casa de la Dona a Torrent, que des de 2015 està practicant Ros i el PSOE a la ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.212.145

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.