FALLES
La falla carrer Toledo viatja al passat amb la moda i el pentinat dels anys 20
Esta activitat cultural formar part de la programació del centenari de la falla del carrer Cambrils.
La falla carrer Toledo el va organitzar el passat divendres una charlar al voltant del pentinat i la indumentària dels anys 20 del passat segle XX. Esta activitat cultural formar part de la programació del centenari de la falla del carrer Cambrils, organitzada per una vintena de comissions de la localitat, la Comfet, la junta local fallera i l'Ajuntament, a partir de les celebracions commemoratives que pareixen de la falla Sant Valerià.
Els casal de la comissió Carrer Toledo va obrir les portes a 20.00 hores per acollir una demostració teòrica i pràctica,
a càrrec de Rubén García Miquel, perruquer i component del Grup de Ball de Torrent i de Pep Romero Forundarena, director del Grup de danses El Forcat Danses de València. Les falleres Majors de Torrent, corts, representants de la comissió i d'altres falles amigues no es van perdre esta cita amb la cultura.
La part d'indumentària la va desenvolupar Pep Romero, qui va fer referència als orígens en el vestir del segle XVIII i XIX fins a l'aparició de la figura de Pepita Samper, "senyoreta Espanya 1929" (concurs de bellesa), la representant de València. El seu nomenament va causar tanta expectació en la ciutat que va ser convidada d'honor en tots els actes principals d'eixes falles, com a convidada d'honor, fer pel qual es va instaurar la seua figura com a model de referència en el tratge de valenciana i precursora del càrrec de fallera Major de la ciutat. Prèviament la Regina dels Jocs Florals de 1879, María Llorente Falcó, filla del director de LAS PROVINCIAS, i guanyador de la Flor Natural, va vestir gales de valenciana quedant-se també com a model de referència.
Aquesta evolució en el vestir es va explicar de manera pràctica amb l'aparició de quatre models. Al segle segle XVIII, la dona vestia només amb només un monyo i camisa, les mànigues de la qual van donar pas a la moda d'abullonar els cossets, donant pas a les mànigues de farol al segle XIX.
Per la segua banda, Rubén García explicà la moda en el pentinat amb l'aparició dels tres monyos, amb les rodetes laterals ficades a l'altura de la patilla per arreplegar els metxons de cabell o tirabussons que molestaven a les dones a l'hora de fer feina. Finalment els anys 20 apareixen les ones molt marcades, seguint la moda de les actrius cantants i models de l'època, on la dona s'allibera amb el tall a lo "garçon". D'aquesta manera les ones donen el salt a la indumentària folklòrica i a la manera de vestir en els grups de ball i festes populars, com les falles.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
3.147.51.75