Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 25 de novembre del 2022
BENESTAR ANIMAL

La Mancomunitat crearà un cens d'ADN caní per a tota la comarca

Fins al 31 de desembre tots els propietaris de gossos de la comarca podran sol·licitar de manera gratuïta un bo per a la realització de les proves d'ADN en les més de 60 clíniques veterinàries de la comarca adherides al programa

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat aquest matí una campanya per a crear un cens d'ADN caní per a la comarca que millorarà la identificació dels animals en cas de robatori o pèrdua i que pretén també controlar la pràctica incívica de l'abandó de la femta canina en la via pública. Fins al 31 de desembre tots els propietaris de gossos podran sol·licitar de manera gratuïta un bo per a la realització de les proves d'ADN en les més de 60 clíniques veterinàries de la comarca adherides al programa.

 


Amb el control de la petjada genètica dels cans de la comarca, des de la Mancomunitat de l'Horta Sud es pretén oferir més seguretat als propietaris dels gossos amb una identificació més eficaç en cas de pèrdua o robatori. A més, es pretén millorar la convivència, la imatge dels municipis i les seues condicions higienicosanitàries controlant l'abandó incívic de la femta canina als carrers.

 


L'entitat supramunicipal costejarà el procés de creació del cens genètic caní per ADN en els 20 pobles de l'Horta Sud. Fins a l'últim dia del 2022, les persones, propietàries de cans, podran sol·licitar el bo gratuït per a la realització de la prova d'ADN. La sol·licitud es realitzarà de manera telemàtica a través de la pàgina web mancomunidadhortasud.adncanino.es i l'únic requisit és estar empadronat en qualsevol dels 20 municipis de la comarca.

 


Una vegada validada pels ajuntaments la sol·licitud dels propietaris de gossos, l'usuari rebrà el bo a través d'un SMS que podrà canviar en qualsevol de les més de 60 clíniques veterinàries de l'Horta Sud adherides al programa. Per a la realització de les proves en les clíniques el termini finalitza el pròxim 31 de gener de 2023. Després de la finalització del període voluntari i gratuït els propietaris de gossos hauran d'abonar el preu de la prova marcat en 36,40 euros.

 


La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa també amb els ajuntaments en l'homogeneïtzació de les ordenances de tinença d'animals de cadascun d'ells per a estendre l'obligació que les mascotes estiguen registrades en el nou cens d'ADN caní. Aquesta nova ordenança, que aprovaran tots els consistoris, establirà també la mateixa sanció per als comportaments incívics de no recollir la femta dels animals. La femta abandonada als carrers podran ser comparades amb el nou cens i d'aquesta manera es podrà localitzar als infractors.

 


Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud José Francisco Cabanes estem davant una iniciativa important per als ajuntaments, ja que confeccionant un únic cens comarcal s'eviten picardies com les de recollir o no els excrements depenent si estic en un municipi amb cens d'ADN o no. "Volem reconéixer als propietaris que són cívics i cuiden de les seues mascotes i que mantenen netes els nostres carrers detectant als que no compleixen i creguen mala fama a tots els propietaris de gossos", ha explicat.

 


A més, el també alcalde de Sedaví ha afegit que és "una bona iniciativa fer-ho des de la Mancomunitat per a evitar que hi haja pobles amb cens d'ADN i altres que no", ja que s'ha detectat en els municipis que ja compten amb aquest sistema que aqueix buit "afavoreix les pràctiques incíviques".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.195.81

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.