Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 25 de novembre del 2022

Compromís alerta de la desaparició de l'us del valencià en la web municipal

Únicament dos dels trenta-quatre tributs municipals apareixen en valencià a la web municipal

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha tornat a denunciar novament la política de laminació cultural que practica el govern municipal de PSOE-Cs envers la llengua pròpia dels valencians i les valencianes. En aquest cas, i centrant-se en la utilització de la pàgina web, els valencianistes informen que la pràctica totalitat de les 34 ordenances fiscals, més l’ordenança general que regula els tributs de l’ajuntament de Torrent es troben a disposició de la ciutadania únicament en llengua castellana. Només l’impost de la plusvàlua i l’ordenança del SAD es poden trobar en valencià.

 

Actualment l’accés a la web municipal és per defecte en castellà, “el que denota quina és la llengua que entén com a pròpia el govern de Ros”, explica Alabajos, que critica que el disseny de la web municipal haja costat més de 70.000€ i supose una regressió sense precedents en l’ús del valencià respecte a la seua antiga versió.

 

“Mentre la tendència europea és recuperar i protegir els drets culturals dels Pobles que han patit persecucions supremacistes, a Torrent sembla que el govern municipal obliga la població a viure i relacionar-se amb l’administració en castellano, un fet manifestament il·legal i antidemocràtic més propi d’una colònia que d’una nacionalitat amb autonomia pròpia”, explica Alabajos, que a més recorda al PSOE que fou eixe partit qui aprovà l’Estatut d’Autonomia, on s’especifica clarament que la concepció moderna del País Valencià s’explica a través de la seua nacionalitat històrica (art. 1.1) i del valencià com a llengua pròpia (art.6.1), a la qual s’ha d’atorgar una especial protecció i respecte (art 6.5).

 

Finalment, des de Compromís inviten els socialistes a complir amb el reglament de normalització lingüística de Torrent, que ells mateixos aprovaren, perquè “en política la paraula es manifesta amb el vot i actuar en contra del que s’ha votat és burlar-se de la pròpia essència democràtica”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.144.219.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.