Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 24 de novembre del 2022
SALVADOR BENLLOCH- PORTAVEU DE VOX

LA IMPOSICIÓ DEL VALENCIÀ

Des del Grup Municipal VOX TORRENT manifestem, una vegada més, la nostra enèrgica protesta i oposició a les subvencions que parteixen de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Acaben de publicar-se les bases per a l'ajuda a empreses, comerços i serveis de la ciutat de Torrent, sempre que retolen en valencià, deixant en clara discriminació a l'espanyol.

 

A més, les bases indiquen textualment que no seran subvencionables aquells elements idèntics en castellà i valencià o amb una diferència mínima. Segons ells, “la finalitat és promoure i impulsar el valencià en l'àmbit comercial i fomentar l'ús en tots els actes de la vida ciutadana”, un “valencià” que, a més, ha de seguir la normativa lingüística de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, traïdora institució l'objectiu de la qual és continuar el full de ruta semblant a la deriva independentista catalana d'integrar-nos en els seus imaginaris països catalans. Ens preguntem què serà el següent, potser castigar el que retole en castellà com succeeix a Catalunya?, acomiadar al professional amb un bagatge professional més que solvent per no acreditar un títol de valencià?

 

Cal recordar que l'assignació per a promoure l'ús del valencià ha anat in crescendo gradualment, perquè l'any 2020 la seua assignació va ser de 212.240 euros, en el 2021 va ser de 236.849 euros i l'any en curs ha sigut de 244.357 euros. Veurem en els pròxims pressupostos com és l'assignació, vist l'increment que s'ha realitzat.

 

La Comunitat Valenciana, governada per el “tripartit”, està seguint les pautes que li marquen des del Govern de Catalunya per a integrar-nos en els mal anomenats Països Catalans, que no és més que un ensomni de ments obtuses que volen apropiar-se del Regne de València, ajudats pels traïdors a la valencianía; i allí on governen no dubten a aplicar aquesta estratègia: adoctrinament a les aules, eliminació de l'espanyol, subvenció als comerços en clara diferenciació als quals no ho fan.



Des del Grup Municipal Vox Torrent considerem necessari que els torrentinos sàpien que part dels diners del ciutadà va destinat a fomentar l'ús d'un “valencià” que no és el nostre, a més de subvencionar entitats de tall catalanista i que, amb això, només pretenen aniquilar l'idioma espanyol.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.104.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.