Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 24 de novembre del 2022
PAU ALABAJOS- PORTAVEU DE COMPROMÍS PER TORRENT

SENSE INVERSIONS EN PLUVIALS

a gerència d’Aigües de l’Horta S.A va informar durant el darrer Consell d’Administració de la mercantil que, per al pròxim any 2023, no hi haurà cap inversió prevista en la canalització de la xarxa de pluvials, que és la infraestructura necessària per a l’evacuació de l’aigua de pluja a fi d’evitar les inundacions.

 

El nostre representant a l’entitat, Xavier Martí, a més a més, ens certificà que durant el 2022 el volum d’inversions en la xarxa de pluvials està tancat i ha sigut de poc més de 91.000€, una quantitat exigua per a un terme com el de Torrent, que compta amb 70km2.

 

Venim advertint que les conseqüències dels episodis d’intenses pluges que patim recurrentment a Torrent no són noves, i, per tant, any rere any continuen reproduint-se els mateixos problemes d’inundacions en diferents indrets del casc urbà, dels barris periurbans i també a les diferents urbanitzacions i disseminats, en ocasions provocats per un mal disseny urbanístic, i en la majoria de casos per no comptar amb un sistema d’evacuació eficient davant l’excés de precipitacions.

 

Des de l’any 2015 Compromís ha estat reclamant la remunicipalització del servei d’aigua potable a Torrent, que inclou també el manteniment i les inversions en la xarxa de pluvials, recordant que Aigües de l’Horta és una mercantil gestionada per la multinacional francesa  Veolia, que posseïx el 49% de capital social, i que aquesta té com a principal objectiu la maximització dels beneficis per davant dels criteris de servei públic a la ciutadania.

 

Prova de la falta de solució davant els problemes patits és eixa nul·la inversió prevista per a la xarxa de pluvials al 2023, any on expira la relació societària entre l’Ajuntament de Torrent i Veolia, concretament al mes de febrer, sense que tinguem cap notícia del que pensa fer el govern municipal de PSOE-Cs davant l’extinció legal d’Aigües de l’Horta.

 

Repassant les dades del 2021, Veolia s’ha quedat amb el 49% dels 1.135.964,04€ de guanys d’Aigües de l’Horta, mentre barris sencers com el Pantà, Parc Central, o el Centre Històric, entre els més afectats, continuen sense tindre una xarxa d’evacuació efectiva, i això passa indefectiblement per prioritzar les necessitats socials per davant del desig de repartiment de beneficis per part de la multinacional.

 

Cal, per tant, un canvi en el rumb de la política de gestió de l’aigua potable de Torrent, que hauria de ser 100% pública i amb criteris clars de reinversió inexcusable cap a la ciutadania: tal vegada, aquesta manera d’entendre la gestió dels béns de primera necessitat, entre els que es troba l’aigua, ha estat un dels motius pels quals el PSOE de Jesús Ros ha optat per governar amb Ciudadanos i descartar la gestió amb Compromís... No obstant, cadascú que traga les seues conclusions.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.163.221.133

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.