Dissabte, 04 de Febrer del 2023

Actualitzada Dijous, 02 de Febrer del 2023 a les 19:16:19 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 24 de novembre del 2022
RAÚL CLARAMONTE- PORTAVOZ DE CIUDADANOS

28 de novembre de 1248

L'oportunitat que brinden els mitjans de comunicació de poder expressar-t'hi lliurement és una oportunitat única per deixar negre sobre blanc el que vols transmetre. És a dir, el llegat que vols deixar.

 

Han estat nombrosos els articles que he escrit per a L’Opinió de Torrent durant aquesta legislatura i estic agraït. Però en aquest cas, i tenint en compte l'entrevista que em fan a l'edició d'aquest mes, em permetrà parlar una mica més de Torrent -que al final és el que em mou-, Torrent, sols i sempre Torrent. Per això, vull aprofitar per explicar-vos una mica de Bernardo, un dels primers 48 pobladors hospitalaris de la nostra ciutat.

 

Bernardo va vindre a Torrent de la mà de Jaume I el Conqueridor en el període que el nostre rei va conquistar València. I com a pagament de guerra i sent membre de la molt honorable ordre dels Hospitalaris va ser un dels noms que figuren a la Carta Pobla de Torrent, un 28 de novembre de 1248.

 

Enguany no es donaran els premis Carta de Poblament al nostre municipi, en ser bianuals. Tot i això, servisca la breu història de Bernardo de reconeixement a passats i futurs guardonats d'aquests premis que exalcen veïns il·lustres de Torrent. Uns premis per diferents àmbits, també inclouen entitats socials, i que entreveuen el reconeixement de la seua ciutat i els seus veïns cap a ells.

 

Sapigueu que Bernardo va ser senyor del lloc de Castellet, al partit de Tremp i d'altres llocs del comtat de Pallars, enclavats tots a Lleida, pertanyent a la Corona d'Aragó i formant part dels comtats de Catalunya. El més curiós, i encara que siga coincidència o no, és que la família de Bernardo va acompanyar el comte Ramon de Berenguer a les seues expedicions guerreres i es van instal·lar a l'antiga Vegueria de Lleida i li van donar el nom de Claramonte.

 

I des de Claramonte va arribar a Torrent Bernardo de Claramonte, casualitat o no, permeten-me que al mes de la nostra Carta de Poblament i per les similituds apreciables amb el meu cognom patern li reta homenatge a ell i a tots els nostres veïns.

 

Siga com siga, Claramonte ha estat des de la seua fundació present a Torrent i seguirà treballant per i per a aquesta magnífica ciutat i els seus increïbles veïns.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.247.184

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.