Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:19:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de novembre del 2022
SANITAT

El comité d'empresa de l'Hospital General denúncia el col·lapse de les urgències

El seu portaveu, Rosa Domenyo, ha demanat més recursos econòmics i de personal en un dels hospitals més saturat de la Comunitat Valenciana

El comité d'empresa de l'Hospital General ha denunciat el col·lapse de les urgències. El seu portaveu, Rosa Domeño, ha demanat més recursos econòmics i de personal en un dels hospitals més saturats de la Comunitat Valenciana. També ho han denunciat els mateixos pacients que acudeixen a urgències, "pots estar més de 6 hores esperant és vergonyós, jo mateixa he entrat en urgències a les 8 de la vesprada i no m'ha atés un metge fins a les 2 de la matinada".



La proba de la falta de recursos personals i econòmics està en la quantitat de diners que inverteix la conselleria de Sanitat per pacient. El centre sanitari de referència en Torrent inverteix només 0,90 euros per habitant, mentres que altres hospitals com ara el Clínic i el Doctor Peset invertixen 1,01 i 1,23 euros respectivament.

 

A més, hi ha una mitjana de 1.448 i 1.637 targetes sanitàries per cada professional mèdic i d'infermeria respectivament, mentre que la mitjana de tots els departaments està en 1.396 i 1.515". A més, la ràtio de treballadors i treballadores per llit en l'Hospital General és de 6,27, mentre que en el Dr. Peset puja a 7,35 i a 7,66 en el Clínic.



I així ho afirma la portaveu del comitè d'empresa, Rosa Domeño, "hem deixat de fer intervencions quirúrgiques que no siguen urgents o de tipus oncològic perquè les urgències estan saturades, no tenim personal, no es destinen recursos, actualment tenim una mitjana de 40 persones esperant un llit en urgències, tots els pacients tenen dret a ser atesos i no podem continuar així".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.199.210

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.