Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de novembre del 2022
SUCESSOS

La Guàrdia Civil deté als lladres de gasoil que actuaven en l'AP-7 en Torrent

Se'ls atribueixen 19 delictes de robatori amb força i dos delictes de furt que sumen un total de 10.500 litres de gasoil

La Guàrdia Civil ha detingut als lladres de gasoil de l'AP-7 a Torrent. Les investigacions s'han dut a terme entre els mesos d'abril i setembre, després de tindre els agents, coneixement de la comissió de múltiples delictes de robatori de gasoil a camioners que pernoctaven en les àrees de descansos de l'AP-7 del terme municipal de Torrent. Va ser llavors quan van donar principi les investigacions.

 

Els agents encarregats del cas van donar amb el modus operandi dels delinqüents, els qui acudien de matinada a les àrees de descans de l'AP-7 Torrent/Picassent, tant sentit Barcelona com sentit Alacant. Després de localitzar a la seua víctima, estacionaven el seu camió al costat del seu i, després de cerciorar-se que el xofer dormia, procedien a forçar el tap dels depòsits i, amb l'ajuda d'una bomba d'extracció i 2 gomes que connectaven a la bateria, aconseguien robar centenars de litres de gasoil, traspassant-los del camió del perjudicat al seu. A més, les víctimes triades eren en la seua majoria transportistes internacionals, causant un gran perjudici per a aquests, ja que desconeixen no sols l'idioma, sinó la forma de conducta davant tals fets.

 

Els components d'aquest grup criminal, tots coneguts de la localitat, es distribuïen de la següent manera: dos en un camió amb remolc i els altres dos en un vehicle turisme. Aquests últims duien a terme el robatori d'una manera menys sofisticada, ja que després de forçar el tap, utilitzaven una goma per a succionar de manera manual el gasoil, el qual era traspassat a garrafes de 25 litres.



Els agents van aconseguir detindre in fraganti als dos individus que es movien en un camió amb remolc, confiscant-los les eines, la bomba d'extracció i el camió. Posteriorment, es va obtenir la identificació dels altres dos integrants del grup criminal en una de les àrees de descans mentre portaven en el seu vehicle 12 garrafes de 25 litres cadascuna i diverses eines.

 

Dos homes han sigut detinguts per aquests fets, de 37 i 50 anys i de nacionalitat romanesa, mentre que altres dues estan sent investigats: 2 homes de 22 i 33 anys, també de la mateixa nacionalitat. Se'ls atribueixen 19 delictes de robatori amb força i dos delictes de furt que sumen un total de 10.500 litres de gasoil.



És de destacar que des de la detenció d'aquestes persones les àrees de descans de l'AP-7 del terme municipal de Torrent no han tornat a ser víctimes de més sostraccions d'aquest tipus. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.223.40.255

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.