Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 16 de novembre del 2022

Torrent alça la veu contra la violencia de gènere” en conmemoración del 25 N

La Casa de la Dona presenta sota aquest lema un complet programa d'activitats de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere, que es desenvoluparà del 21 al 25 de novembre

Amb motiu de la commemoració del ‘Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona’ el pròxim 25 de novembre, l'Ajuntament de Torrent impulsa la campanya Torrent alça la veu contra la violència de gènere, la qual ofereix un complet programa d'activitats de sensibilització i prevenció per a tots els públics del 21 al 25 de novembre, incloent-hi tallers, projecció de pel·lícules, xarrades, debats o actuacions en directe, entre altres.

 

“Amb aquesta campanya volem fer ressonar la nostra veu, ocupant els espais públics per a donar visibilitat a aquesta problemàtica i reivindicar un esforç col·lectiu general que desemboque en el reforç de les polítiques d'atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere”, explica la regidora d'Igualtat, Marina Olivares. L'edil també remarca “la importància de fer arribar a tota la societat el missatge, per la qual cosa hem elaborat una programació accessible a tots els públics, perquè entre totes i tots puguem impulsar aquest canvi”. 

 

Les activitats, que seran gratuïtes i de lliure accés, donaran principi dilluns que ve 21 de novembre amb la posada en marxa de la iniciativa de comerços segurs ‘100% amb el comerç de Torrent que contra la Violència de *Gènere’, consistent en el repartiment de material gràfic de sensibilització i prevenció als establiments de la ciutat, on romandrà exposat per a conscienciar a la ciutadania i oferir informació bàsica sobre els procediments a adoptar en cas de ser coneixedor o víctima d'un cas de violència.

 

Aqueix mateix dia, a les 18:30h, s'estrenarà el podcast sobre la violència de gènere i masclista La violència sexual: Claus de la nova llei del NOMÉS SÍ QUE ÉS SÍ, que comptarà amb la participació de la fiscal especialitzada en violència de gènere i portaveu de la *Fiscalia Provincial de València, Susana Gisbert, qui posarà a la disposició de l'audiència tot el seu coneixement i experiència sobre aquesta temàtica.

 

El dimarts 22 de novembre, denominat ‘Dia per a laCoeducació’, fins a 600 alumnes i alumnes dels centres escolars de Torrent, pertanyents a 5é i 6é de primària i 1r i 2n de l'ESO, participaran en el contacontes ‘Stop Violència’ i en els tallers sobre el bon tracte i violència digital organitzats pel consistori torrentí, amb la finalitat de sensibilitzar a les noves generacions sobre les diferents formar que adopta la violència.

 

El programa continuarà el dimecres 23, d'11.30 a 12:30h, amb el taller en línia ‘Planta cara a l’*assetjament al carrer’, l'objectiu del qual és posar a la disposició de la ciutadania els mecanismes per a detectar i intervindre de manera segura quan s'experimente o presencie situacions d'abús al carrer. Per a participar en aquesta activitat és necessari inscriure's en el portal d'inscripcions de l'Ajuntament (inscripciones.torrent.es). Unes hores més tard, a les 18:00h, el Centre d'Informació Juvenil acollirà el taller pràctic de microperformance ‘Reflexió artística sobre la violència del llenguatge contra els dones’ i, a les 19.30h, tindrà lloc la performance d'entrada lliure ‘El PAM! de cada dia’, que estarà a càrrec d'Irene Chuliá i Marta de les Heras.

El dijous 24 serà el torn de la projecció del film ‘Princeses’, de Fernando León de Aranoa, en una sessió de cinema fòrum sobre dones i prostitució que donarà principi a les 18:*00h a la Casa de la Dona i comptarà amb un debat en finalitzar la pel·lícula. Tot seguit, a les 20:00h, es presentarà la nova edició de la campanya ‘Punt Violeta Faller’, la pionera iniciativa de l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb les comissions falleres, que té com a objectiu oferir suport i assessorament a les víctimes de violència de gènere durant la celebració de les festes. 

El matí del divendres 25 comptarà amb el taller de manualitats ‘Personalitza la teua xapa contra la violència’, que se celebrarà de 10.30 a 12:30h en la plaça Bisbe Benlloch. En finalitzar aquesta activitat, es realitzarà l'acte institucional de rebuig a la violència contra les dones, amb la lectura del manifest i el tradicional minut de silenci en els voltants de l'edifici consistorial. Com a colofó a la programació, se celebrarà la marxa reivindicativa pels carrers de Torrent ‘NO A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES’, que culminarà amb el posterior homenatge a les víctimes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.93.109

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.