Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 12 de novembre del 2022
SUCCESSOS

Torrent torna a inundar-se després d'una tempesta que deixa ja 140 litres

Una espectacular tempesta ha despertat a les sis de la matinada als torrentins, que torna ha vore com torna a repetir-se la inundacions en Parc Central, Pare Méndez i Germanies

Una espectacular tempesta torna a inundar Torrent deixant ja més de 140 litres en tres hora, segon rècord històric després dels 178 l/m² registrats el 5 de novembre de 2020. Els torrentins s'han despertat a les sis del matí amb trons, vent i pedra que han deixat nombrosos desperfectes en baixos dels barris de Parc Central, Avinguda, Germanies, Pare Méndez, Plaça Major, Carrer del Pi, entre altres.

Des de les 06:45 des del Consorci de bombers ha rebut 17 avisos relacionats amb les pluges, la major part d'ells s'hi han concentrat a la localitat de Torrent, amb 7 avisos, La major part dels avisos, 8, han sigut per gent que s'hi havia atrapat en el cotxe per l'aigua, destacant un rescat a un barranc de Torrent, on el conductor estava sobre el capó del cotxe i ha hagut de ser rescatat per dues dotacions de bombers. La resta dels serveis corresponen a avisos per buidatges d'aigua, sanejament de façanes o retirada d'arbres.


De nou, les xarxes socials s'han convertit en un aparador de fotos i vídeos que il·lustren una ciutat que torna a inundar-se novament per un episodi de pluja excepcional que torna a repetir-se dos anys després. El canvi climàtic torna a deixar un altre nou rècord. De la màxima històrica de calor del passat més d'agost, al segon màxim històric de pluja en solo unes hores. Des que ahir va començar lépisodi de gota freda s'han registrat 75 litres ahir i hui es porten més de 140, quasi la meitat de l'any hidrològic de la ciutat.

La pluja ha sigut tan intensa que el camp de futbol de Sant Gregori ha quedat inundat amb dos pams d'aigua. Les goteres en cases són unes altres de les incidències que la gent està comentat també ja que la força de la pluja ha provocat moltes incidències en habitatges i comunitats de veïns en garatges que es traslladaran als pròxims dies a les asseguradores.


QUEIXES PER LES INUNDACIONS
Igual que en anys anteriors, Parc Central ha tornat a convertir-se en una mar en el qual els contenidors han anat viatjant des del segon tram de Pare Méndez. El va riure d'aigua que baixava des de El Vedat ha inundat Parc Central igual que ha passat amb les parteix baixes de la ciutat. El riu d'aigua també ha arribat a l'Avinguda a El Vedat, i barris com Germanies, Sant Valerià o Plaça Major s'han inundat des de la segona hora.

Els veïns es queixen que molts embornals han quedat tapades, a pesar que ahir l'Ajuntament de Torrent ja va iniciar noves labors de neteja urgents davant la previsió de pluges. Enguany es van estar fent treballs després de l'estiu davant previsió de fortes pluges, però igual que fa dos anys, el canvi climàtic ha retardat les pluges al mes de novembre.

 

OPERATIU ESPECIAL

Des de l'Ajuntament han informat que Policia Local, Protecció Civil, Aigües de l'Horta, brigada d'obres i els serveis de neteja i jardineria continuen atenent les incidències que ha està provocant el temporal. de moment s'han suspés els partits de futbol programats en Parc Central i Sant Gregori. Queda Suspesa l'activitat a la biblioteca metre i Casa Cultura.

Des de l'Ajuntament han demanat extremar la precaució si s'ha d'eixir de casa, especialment al volant  i recorden que es pot telefonar a l'11 en cas d'emergència.

Sobre las 10:15 l'alcade Jesús Ros ha fet un comunicat public on assenyala que Torrent ha patit "un dels majors registres dels últims anys, que està generant incidències en diferents punts de la ciutat i provocant inundacions i talls en els passos i camins del terme". L'alcalde ha destacat el treballa dels equips de seguretat i neteja que "han estat treballant durant tota la nit i continuen actius atenent les incidències que s'estan produint".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.151.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.