Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Octubre del 2022
VOX

Vox afirma que l'alcalde socialista oblida la salut dels torrentins

Des del grup municipal VOX a Torrent posen de manifest l'oblit de l'alcalde, Jesús Ros, en relació amb la salut dels torrentins. Des del grup municipal Vox Torrent afirmen: 

"Recordem que la Fundació Amancio Ortega va donar 320 milions de € per a equips oncològics en tota Espanya. Una de les localitats-destine va ser Torrent; no obstant això, la seua posada en marxa s'ha demorat cinc anys a causa del condicionament de les instal·lacions. L'equip de govern s'ha vanagloriat de l'inici del seu funcionament, però ha obviat el greu perjudici ocasionat als ciutadans durant aquests cinc anys, en haver de desplaçar-se a València a realitzar les pertinents proves. Una altra de l'assignatura pendent del Sr. Alcalde és l'elaboració d'un llistat d'edificis de Torrent que contenen amiant; cens que ha de confeccionar-se segons la Llei 7/2022, i que des del nostre grup VOX, instem el seu compliment a l'abril d'aquest mateix any, via moció. Resulta curiós que a l'equip de govern li interesse més la creació de zones de baixes emissions, quan els sensors llancen dades de qualitat de l'aire molt favorables i, al mateix temps, oblide les greus conseqüències de l'exposició a l'amiant; quan està més que demostrada la relació directa entre la presència d'uralita en el nostre dia a dia i el desenvolupament de processos cancerígens. Segons el nostre portaveu, Salvador Benlloch, “venim reclamant l'elaboració d'aquest cens en cada sessió plenària des d'abril d'enguany, no obstant això, al Sr. Alcalde li interessa més donar eixida a una delirant Agenda Urbana, hereua de l'Agenda 2030”. 

Seguint amb la salut dels torrentins, l'equip de govern socialista va desestimar una altra moció del nostre grup al juny de 2021, en la qual sol·licitàvem la implantació de dispositius de geolocalització per a persones amb la malaltia d'Alzheimer. El govern de Torrent està més interessat a celebrar festes estacionals o berenars amb ball que a evitar que els nostres majors, afectats per patologies neurodegeneratives, es desorienten i es perden, en molts casos, amb un desenllaç fatal. Un altre punt pendent és la instal·lació de desfibril·ladors en punts clau de la nostra ciutat, principalment en l'Av. al Vedat, inversió molt més realista que la compra de sensors per a mesurar la qualitat de l'aire, quan Torrent està ben situada geogràficament i permet respirar aire favorable. I a tot l'anterior, cal afegir, el problema d'aigua “no potable” que pateixen els veïns de Calicanto o la que flueix pels circuits tancats de les fonts de la nostra localitat, que tampoc és potable i pel que hem reclamat diverses vegades la instal·lació d'una placa informativa que avise d'aquesta circumstància. Afegim la falta de personal sanitari en els Centres de Salut; que si bé, no és competència municipal, sí que és viable la petició des de l'administració local. 

Aquest grup municipal VOX li vol recordar al Sr. Alcalde que tot això és també salut i que repercuteix en la qualitat de vida dels torrentins."

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.19.4

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.