Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 24 de Octubre del 2022

Torrent aprova els Comptes Generals de 2021 amb el vot de PSOE i C’s

Compromís s’absté a condició que en 2022 s’incloga la comptabilització de les amortitzacions patrimonials que actualment provoquen un desfasament de 278 milions

En poc més de mitja hora, el govern municipal va tirar avant l’aprovació dels comptes generals de l’any 2021. El regidor d’Hisenda, Andrés Campos, no va tindre problemes per a tirar avant la comptabilitat municipal de l’any passat en comptar amb el suport de Ciutadans com a socis de govern. Compromís, que ha realitzat una dotzena d’esmenes, finalment s’ha abstingut en considerar que l’any que ve es posarà en marxa el programa per a comptabilitzar les amortitzacions del patrimoni municipal.

 

En la seua exposició dels comptes generals, Andrés Campos va recordar de la situació extraordinària dels comptes de l’any passat, que va estar afectat també en gran part de l’any per la pandèmia. Malgrat això, el regidor d’Hisenda, va aprofitar per a traure pit de la gestió municipal, que segons el socialista “s’ha reduït fins als 27,8 milions d’euros, la qual cosa suposa un que l’endeutament s’ha reduït un 24% respecte a l’any anterior i un 69% respecte al 2018, la qual cosa ha allunyat a l’ajuntament dels plans d’ajust que vivim quan arribem”.

 

Segons Campos, el romanent de tresoreria municipal s’ha situat en 19,1 milions d’euros, la qual cosa proporciona una situació financera estable malgrat l’estabilització dels ingressos. “En 2014 s’ingressaven 22 milions d’euros, en 2018 es va revisar el cadastre i va baixar a 21 milions, i en 2021 han sigut 19,6, són 17 punts menys d’ingressos en l’IBI, que està congelat”, ha apuntat.

 

Per a acabar ha destacat les inversions realitzades l’any passat, “un any de pandèmia encara en el qual s’ha invertit en Educació, Cultura, i Esport 11,4 milions d’euros, hi ha hagut un augment del 37% en aquest any” L’any passat el pressupost municipal va aconseguir els 67,5 milions d’euros, dels quals 30,7 van ser impostos directes, 3,6 impostos indirectes, 3,7 taxes, 20, 9 transferències corrents.

 

PP i Vox voten en contra per considerar que no donen una imatge comptable

El Partit Popular i Vox han coincidit en el seu vot en contra de l’aprovació de la comptes municipals de l’any passat. Per a Amparo Folgado, portaveu del PP, les polítiques de l’equip de govern han deixat sense executar un 23% del pressupost, i no obstant això s’han realitzat modificacions pressupostàries de 24,8 milions d’euros.

 

“En mobilitat no s’ha executat un 35% del pressupost, en clavegueram un 31%, en urbanisme un 57%, en medi ambient un 38%, un altre 25% en Assistència social, en turisme un 94%, o un 34% en participació ciutadana”, ha dit Folgado, que ha tirat en cara que “s’han deixat de fer moltes coses, com per a tindre una plantilla d’agents de policia local més àmplia, en enllumenat públic o 280.000 euros en manteniment de centres educatius”.

 

Per part seua, des de Vox, han criticat que el balanç de situació no reflectisca una imatge real “perquè no estan els saldos actualitzats. L’informe general adverteix sobre la necessitat de solucionar els valors irreals i saldos comptables. I diu a més que no es pot garantir una imatge fidel de la situació patrimonial entre l’inventari general.”

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.172.200

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.