Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 11 de Octubre del 2022
ECONOMIA

Funcotex i Diseños Medi, premi 9 d'octubre per accions a favor de l'igualtat i inclusió

Les dos empreses torrentinas van canviar la seua producció per a adaptar-se a la pandèmia de coronavirus

El passat 9 d'octubre la Generalitat Valenciana va atorgar la distinció al mèrit per accions a favor de la igualtat i per una societat inclusiva a dues empreses torrentinas del nostre polígon Mes del Jutge, Funcotex i Dissenys Medi. A més, també van ser distingides L'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral (Avapace) al metge el metge Carlos Sant Joan.

 

Les dos empreses torrentines també van ser reconegudes durant la pandèmia per canviar amb gran rapidessa la seua linea de producció per a fer mascaretes i EPIS per als treballadors sanitaris i serveis especials. Ara han sigut reconegudes també per la seua tasca en favor de l'inclusió dins de la seua activitat. 

La distinció va ser recollida pels gerents de totes dues empreses torrentinas situades en el polígon Mes del Jutge que formen també part de l'Associació Empresarial de Torrent. Enguany el Consell ha concedit l'Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre al poble d'Ucraïna com a símbol de la resistència i mostra de suport a la legalitat internacional, segons ha informat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Ple del Consell.

Així mateix, el Consell ha atorgat l'Alta Distinció a l'escriptor i periodista Manuel Vicent; a la cantant, autora i compositora Soledad Gimenez i, a títol pòstum, als escriptors Miguel Hernández i Enric Valor. Quant a les Distincions de la Generalitat, el Consell ha concedit el guardó a les treballadores i treballadors dels serveis públics de la Generalitat i, en concret, als representants sindicals Luis Lozano (UGT), Juan Cruz (CCOO), Daniel Matoses (CSIF) i Vicent Mauri (STEPV).

De la mateixa manera, reben les Distincions la historiadora Ofelia Vila; la dissenyadora Dolores Cortés; l'advocada Ascensión Xirivella i els periodistes que han contribuït al desenvolupament d'uns mitjans de comunicació al servei d'una societat lliure i democràtica: Jesús Prado, Francisco Pérez Puche, Pirula Ardenius, José María Arquimbau i Vicente Hipòlit.

També s'ha atorgat la Distinció de la Generalitat a l'Hèrcules Club de Futbol, al Club Esportiu de Castelló i a l'Elx Club de Futbol, coincidint amb el centenari del seu naixement.

Per part seua, el premi Ambaixador de la Comunitat Valenciana és per a l'àrbitre de futbol Antonio Miguel Mateu Lahoz, pel seu destacat paper en l'àmbit esportiu nacional i internacional en ser considerat com un dels millors àrbitres d'Espanya i Europa. Així mateix, el Premi dels Lletres Valencianes ha recaigut en l'escriptor Juan José Millás en reconeixement a la seua àmplia obra literària traduïda a més de 25 idiomes.

El Ple del Consell ha acordat també la concessió de les següents distincions al mèrit Cultural a l'escriptor  Rafael Lahuerta, a gravadora i galerista Pilar Dolz, L'editorial Pre-Textos, l'actriu, escenògrafa i directora teatral Magüi Mira, l'historiador Fermín Pardo, el pintor i escultor Antoni Miró i la fotògrafa Cristina de Middel

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.196.27

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.