Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Octubre del 2022
TRADICIONS

Torrent celebra la festa del 9 d'Octubre estrenant Senyera

Al matí els Moros i Cristians van participar en una entrada falsa de Mont-Sió a la Torre

Torrent celebra la festa del 9 d'Octubre estrenant Senyera. Una Reial Senyera confeccionada per artesans locals i que presidirà a partir d'ara els actes institucionals de la capital de l'Horta Sud. Els actes festius van començar al matí amb una entrada falsa organitzada per la Federació dels Moros i Cristians de Torrent i en la qual van participar les 24 comparses i filàs de la localitat.



A la vesprada va ser el torn de la processó cívica que se celebra a Torrent des de 2008. Puntual la Reial Senyera va eixir de l'antic edifici consistorial portada pel capità cristià de 2022, Nico Magán, acompanyat del capità moro, Vicente Soler, les Falleres Majors de Torrent de 2023, Anna Mora i Lorena González i la Reina de l'Encontre, Azucena Guimerà.

 

La corona de llorer la van portar l'alferes cristià i el president de l'any. Després d'ells, la corporació municipal i els col·lectius culturals, socials i festius de la localitat que van desfilar darrere de la Reial Senyera des del carrer de Ramón y Cajal fins als peus de la Torre on va presidir la recta final de l'acte institucional.



La primera a intervindre va ser la regidora de cultura, Susi Ferrer, que va recordar la importància d'aquest símbol en la cultura i tradicions torrentines. L'últim a intervindre va ser l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros, que va recordar l'essència valenciana i torrentina que celebrem aquest dia i va animar als torrentins i torrentines a sentir-se orgullosos de ser-ho. Va finalitzar l'acte amb un concert de la banda de la Unió Musical en el qual es van sentir els himnes de Torrent, València i Espanya tancant l'acte un castell de focs artificials.



El directe més vist
Els nostres companys de Tele Torrent van retransmetre en directe la processó cívica convertint-se, al cap de pocs minuts de la seua emissió, en la retransmissió més vista de la vesprada. Més de 100 torrentins i torrentines van veure en algun moment el directe per a gaudir dels balls tradicions i veure en directe la nova Reial Senyera pels carrers de la seua ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.12.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.