Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 07 de Octubre del 2022
SUCCESSOS

Ferida una persona després de ser atropellada per un patinet al carrer Sant Ana

El succés s'ha produït al voltant de les 9.00 del matí quan un patinet hauria impactat amb una persona a les portes del forn

La mobilitat urbana canvia, i els accidents de trànsit també. L'augment de la circulació de patinets elèctrics ha fet augmentar també els accidents amb aquests nous vehicles de transport. Aquest matí s'ha produït un nou accident d'aquesta mena de mitjans de transport al carrer Sant Ana, en ple centre històric.

 

Una persona romania en el sòl ferida sent atesa pels veïns del barri que es trobaven a la porta del forn i recriminaven a un conductor de patinet elèctric. Al poc temps ha arribat una patrulla d'atestats per a estendre acta del succeït.

Segons ha informat posteriorment aquest periòdic el CICU, es va rebre l'avís a les 9 hores, per un accident entre patinet i vianant. Al lloc ha acudit un vehicle sanitari SAMU que ha assistit a una dona, de 43 anys, per traumatisme cranioencefàlic. El SAMU ha sol·licitat al *CICU una ambulància de *SVB (suport vital bàsic) per a traslladar-la a l'hospital General Universitari de València. D'altra banda, el jove de 19 anys ha demanat l'alta voluntària malgrat tindre una ferida en la cara.
 

NOVA NORMATIVA SOBRE PATINETS ELÈCTRICS DES DE MAIG

Malgrat la nova normativa sobre circulació de patinets va entrar en vigor al maig, encara hi ha molts conductors d'aquests nous mitjans de transport que circulen ara per la ciutat no segueixen totes les normes de circulació. Les multes per no portar casc, elements reflectors, o no seguir les normes de circulació com no circular per voreres, carrers per als vianants, o respectar semàfors o passos de vianants són contanstes.

 

Els usuaris de patinets que circulen per Torrent no poden superar els 15 quilòmetres per hora per carril bici i els 25 quan van pel carrer. A més, estan obligats a portar casc, timbre i enllumenat òptic. Tampoc està permés pujar a altres acompanyants.

 

L'ordenança de mobilitat per a aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) prohibeix expressament la circulació per voreres, travessies, vies interurbanes i autovies, així com l'ús d'auriculars i dispositius de telefonia mòbil mentre se circula amb aquests vehicles.

 

D'altra banda, la normativa recomana contractar una assegurança de responsabilitat civil per a usuaris i danys a tercers ja que no es pot obligar. També hauran de portar peces o elements reflectors visibles a 150 metres i utilitzar els aparcaments específics disposats per a aquests vehicles. Finalment, es regula l'ús dels vehicles de mobilitat personal en menors de 15 anys, que hauran de circular per espais tancats al trànsit acompanyats sota la responsabilitat d'un dels progenitors.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.237.46.120

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.