Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 06 de Octubre del 2022
FALLES

La falla Xenillet anuncia la seua dissolució després de 46 anys en el barri

La comissió ha comunicat el cessament de la seua activitat a Junta Local Fallera després d'un acord unànime de l'associació cultural segons marca l'article 14 del reglament faller

La falla Xenillet anuncia la seua dissolució després de 46 anys en el barri. La comissió ha comunicat el cessament de la seua activitat a Junta Local Fallera després de l'acord per unanimitat de l'associació cultural segons marca l'article 14 del reglament faller.



Aquest anunci ha sigut publicat a través de les xarxes socials de la comissió, "molt al nostre pesar i després de 46 anys de treball, esforç, dedicació, il·lusió i moments difícils per a nosaltres". A més destaquen en el seu comunicat que "la Falla Xenillet-Bandera Valenciana ha contribuït positivament en la història del món de les falles de Torrent". Segons sembla, el detonant d'aquesta situació podria haver sigut una forta discussió entre diversos membres de la mateixa comissió després de la celebració del seu concurs gastronòmic.



Xenillet ha sigut sempre l'encarregada d'organitzar el concurs de postals nadalenques entre les falles de la ciutat des de fa 12 anys. A més fa tan sols 3 dies va celebrar el seu concurs gastronòmic d'arròs amb secret ibèric i boletus a les portes del seu casal.



La falla Xenillet rep com la resta de les 28 comissions, una ajuda per al desenvolupament de la seua activitat fallera de 2.000 euros, a més dels 3.500 euros més que li atorgava cada any l'Ajuntament de Torrent per trobar-se en un barri "marginal i de renom".

 

Aquest mitjà de comunicació s'ha posat en contacte amb la presidenta de la falla Xenillet que ha declinat fer declaracions sobre el tema de la dissolució "de moment, volem esperar una setmana". Però el seu comunicat, publicat hores després de la telefonada amb la presidenta de la comissió, ha fet que aquest mitjà de comunicació es fera resò de la notícia.

 

Un escrit en el que finalitzen pregant "màxim respecte als quals són i han sigut membres de la nostra comissió, ells s'ho mereixen, com també evitar la difamació i l'especulació sobre el que ha ocorregut i queda per ocórrer". Un fet, el respecte, que es va acordar en la mateixa telefonada i que L'Opinió de Torrent anava a complir. Però el comunicat fet públic per la propia comissió ha fet que aquest mitjà de comunicació informe els seus lectors l'endemà de la publicació del comunicat i no abans. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.28.48

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.