Dimecres, 26 de Juny del 2024

Actualitzada Dimecres, 26 de Juny del 2024 a les 13:28:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Octubre del 2022
EDUCACIÓ

L'institut Serra Perenxisa ja compta amb rampa d'accés i bany adaptat

Sumant per Torrent va denunciar la situació d'aquest centre educatiu i el va posar en coneixement del Síndic de Greuges

L'institut Serra Perenxisa ja compta amb rampa d'accés i bany adaptat. Sumant per Torrent va denunciar la situació en aquest centre educatiu i el va posar en coneixement del síndic de greuges. Tot va començar amb la denúncia d'una mare que va demanar ajuda per al seu fill, alumne amb cadira de rodes d'aquest institut, el qual no podia usar adequadament un lavabo amb els obvis problemes que li generava en el seu dia a dia. Per aquest motiu, Sumant per Torrent va presentar una reclamació l'octubre de 2021 davant la Conselleria, competent en aquesta matèria, i a l'Ajuntament de Torrent, per incomplir la Llei 1/1998 de 5 de Maig d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques.

 


"Al no obtindre resposta", el partit va elevar la seua queixa davant el Síndic de Greuges, que després de successives al·legacions per part de Sumant i la Conselleria, finalment el Sindic va advertir a aquesta última l'incompliment de la llei d'accessibilitat. Mentre se solucionava aquest problema, l'institut va habilitar per a l'alumne un bany de manera provisional.

 


El mateix centre ha confirmat al partit que s'ha aprofitat el període no lectiu estival per a realitzar l'adaptació de les rampes i construcció del bany adaptat, per la qual cosa l'IES Serra Perenxisa ja és un institut accessible.
Des de Sumant per Torrent celebren aquesta notícia, però matisen que "és inadmissible que un alumne haja hagut de viure una situació com aquesta en ple segle XXI, i encara que aquest ja no assistirà el pròxim curs, esperem que aquesta actuació servisca per a tots els alumnes que el necessiten i vinguen darrere", han conclòs des del partit.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.166.75

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.