Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 30 de Setembre del 2022
OCUPACIÓ

La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza una formació per a reincorporar a 40 dones al mercat de treball

La formació va estar centrada en l'accés a eines per a augmentar les possibilitats de contractació en un procés selectiu i en les opcions d'emprendre amb una idea de negoci

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha organitzat una formació amb l'objectiu de reincorporar a 40 dones de la comarca al mercat de treball després d'una interrupció de la seua carrera professional bé per maternitat o per cura de familiars. El taller s'ha centrat en l'accés a eines per a augmentar les possibilitats de contractació en els processos de selecció de personal i, d'altra banda, en l'opció de l'autoocupació.

 


Un total de 40 dones de la comarca han participat en la formació en la qual expertes en recursos humans han oferit consells i estratègies per a millorar l'ocupabilitat. A més, diverses empresàries de l'Horta Sud van exposar algunes de les dificultats que van haver d'afrontar a l'hora d'emprendre. La finalitat ha sigut que les participants puguen fer servir aqueixa experiència per a evitar aquests inconvenients.

 


La formació sorgeix de la col·laboració entre la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud i el Pacte Territorial per l'Ocupació de la comarca. Actualment, el 63% de les persones en situació de desocupació de la comarca són dones. En el segment de 25 a 45 anys, les dones sense treball suposen pràcticament el doble respecte als homes.

 


El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, va ser l'encarregat d'inaugurar la jornada. En el seu discurs de benvinguda ha al·ludit a les estadístiques i a la necessitat de les administracions públiques d'actuar enfront d'elles. "No ens podem quedar impassibles davant les xifres que demostren que les cures continuen recaient en les dones i que quan aquestes prenen la decisió de ser mares tenen dificultats per a reincorporar-se al mercat de treball", ha explicat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.36.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.