Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 23 de Setembre del 2022

Folgado proposa baixar el 10,5% els impostos i taxes municipals en 2023

Folgado: “el govern de Torrent ha de ser sensible amb els torrentins que més estan patint l'escalada de preus en la llum, el gas, carburants i els productes bàsics”.

Com ja fera l'any passat, la portaveu del Partit Popular a Torrent, Amparo Folgado ha presentat un Pla de Rebaixes Fiscals per a l'Ajuntament de Torrent, de cara a la modificació d'ordenances fiscals per a l'any 2023. Amb baixades d'impostos i aquelles taxes municipals per prestació de serveis a ciutadans.

 

Folgado ha afirmat que “el govern de Torrent ha de ser sensible amb els *torrentinos que més estan patint l'escalada de preus en la llum, el gas, carburants i els productes bàsics”. Per aquesta raó, el PP ha presentat la seua proposta de baixada d'impostos i taxes per a 2023, reduint-los un 10,5%, la qual cosa suposaria una reducció dels ingressos municipals en 3.096.399,76 euros, l'any vinent. "Si l'IPC ha pujat un 10,5%, l'Ajuntament de Torrent pot i deu compensar als seus ciutadans amb una baixada d'impostos general per a 2023 i mentre dure la inflació actual".

 

Folgado ha assenyalat que “Quan l'Ajuntament de Torrent ha tingut un superàvit de 20 milions d'euros, per no executar el pressupost i per cobrar als seus veïns 6,7 milions d'euros més del que es preveu per la plusvàlua declarada il·legal, és immoral que no es baixe els impostos als seus veïns, en un moment de tanta dificultat com l'actual”. La portaveu del PP, fa referència al fet que l'Ajuntament ha cobrat 11,3 milions d'euros per la plusvàlua anul·lada pels tribunals en 2021, 6,7 milions més del pressupostat.

 

Els impostos que el Partit Popular ha proposat baixar i que ja ha presentat per escrit a l'equip de govern socialista, són l'IBI, l'impost de vehicles (IVTM), l'IAE i l'Impost de construccions (ICIO). Tots ells baixarien un 10,5% si s'aprovara la proposta dels populars.

 

Quant a les taxes que el PP proposa baixar un 10,5% són totes les municipals, entre les quals es troben l'expedició de documents, noces civils, llicències urbanístiques, instruments d'intervenció ambiental, ocupació de terrasses, mercats, guals i altres preus públics.

 

Folgado ha assenyalat que “Torrent pot baixar els impostos i taxes als seus veïns i ha de fer-ho, ja que la baixada que proposem des del PP, és de 3 milions d'euros, quantitat inferior als 10 milions d'euros recaptats de més, per l'Ajuntament”.

 

A més, la portaveu dels populars, Amparo Folgado ha subratllat que “des del Partit Popular apostem a tots els nivells per la baixada d'impostos, com ja està fent Madrid, Andalusia i Múrcia, enfront de les pujades constants i a la creació de nous impostos per part de Pedro Sánchez”.

 

D'altra banda, la líder dels populars assenyala que “en moments de dificultat com l'actual, els diners dels contribuents *torrentinos ha d'estar en la seua butxaca i no per a finançar els capritxos de l'alcalde, amb la compra de locals, solars i edificis que no té cap sentit”.

 

Una família mitjana s'estalviaria 76€ en impostos a Torrent amb la proposta del PP

 

Els populars posen tres exemples de famílies que es veurien beneficiades amb la baixada d'impostos que proposen. Una família que viva en l'Avinguda Olímpica en un habitatge en propietat i dispose de dos vehicles, es podria estalviar uns 75,96€ només amb la baixada de l'IBI i dels vehicles.

 

Una família que visquera al carrer Federico Maicas, en l'Eixample, amb un habitatge, una moto i un vehicle, podria estalviar-se 35€ de mitjana.

 

Els populars també destaquen una família que viva en El Vedat, que tinga un xalet, un vehicle i un negoci com un bar, podria estalviar-se 224,24€ en 2023 amb aquestes mesures.

 

Excés en la previsió d'ingressos a Torrent durant 2021.

 

Les dades que ofereix la liquidació del pressupost municipal en 2021, que encara no ha sigut portat al Ple, assenyalen que el consistori ha ingressat més de 10 milions d'euros del que es preveu, enfront dels 3 milions que ara el PP proposa rebaixar. De recaptar en 2023 la mateixa quantitat que en l'últim exercici, malgrat la rebaixa d'impostos que proposen els populars, la recaptació de l'Ajuntament seria superior al que es preveu l'any passat.

 

Concretament, en la Plusvàlua (*IIVTNU), Torrent ha ingressat 11,3 milions d'euros, la qual cosa suposa 6,7 milions d'euros més del que es preveu. Quant a iAE, Torrent ha ingressat 359.907 euros de més. En l'impost de Construccions (ICIO), l'ajuntament ha ingressat 786.719 euros més del que es preveu inicialment. És una cosa que ha succeït en tots els impostos i taxes municipals

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.234.83.135

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.