Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Setembre del 2022
MOBILITAT

La Setmana Europea de la Mobilitat 2022 arriba al seu equador

La taula col·loqui 'El transport del futur', el cicle passeig nocturn 'Bicinit' i la gimcana 'Rodant x Torrent', van ser algunes de les activitats més destacades

La programació de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 arriba al seu equador, després d'un intens cap de setmana d'activitats al voltant de la ciutat, organitzades per l'Ajuntament de Torrent sota el lema 'Connectant millor' amb l'objectiu conscienciar a la ciutadania de la importància de les pràctiques de mobilitat sostenible.



"Estem molt satisfets pel gran èxit i poder de convocatòria en cadascun dels actes celebrats en l'equador de la Setmana Europea de Mobilitat com han sigut la Fira Roda MES a Torrent o la Mesa Col·loqui El transport del futur", destaca el regidor de Mobilitat, Raúl Claramonte, qui també ha volgut posar en valor "el bon acolliment i el gran ambient familiar del qual van gaudir centenars de torrentinos i torrentinas en 'Rodant x Torrent', que va ser una autèntica festa de la mobilitat sostenible dins del nostre municipi".



Així, divendres passat la Sala Cívica de l'Antic Mercat va acollir la taula col·loqui 'El Transport del Futur', en la qual van participar l'alcalde Jesús Ros i el regidor de Mobilitat, Raúl Claramonte, juntament amb destacats membres de les institucions locals, autonòmiques i europees, així com representants del moviment associatiu i empresarial. Aqueixa mateixa nit, els torrentins i torrentines van gaudir de l'activitat 'Bicinit': un cicle passeig nocturn des de la Torre fins a Santa Ana, a càrrec de Soterranya i Astre Torrent, en el qual l'observació astronòmica va ser la gran protagonista.



La programació va continuar el dissabte al matí amb la clausura de la Fira de Mobilitat Sostenible 'Roda MÉS a Torrent', que un any més va oferir a la ciutadania una mostra de vehicles elèctrics de grans marques del sector com a Tesla, Cupra, BMW o Citröen, a més del projecte d'utilitari confeccionat pels alumnes del cicle d'electromecànica de l'IES La Marxadella.

 

A la vesprada, més de 400 torrentins i torrentines van participar en 'Rodant x Torrent', un passeig gratuït amb bicicleta, patins o patí, amb un divertit recorreguda manera de gimcana i diversos sortejos i regals per a tota la família. La jornada va finalitzar amb la projecció del documental 'Sobre rodes: el somni de l'automòbil' en la plaça de la Unió Musical, el qual va tractar d'acostar a la ciutadania el paper que ha tingut el cotxe en la construcció de la societat en la qual vivim.

 


El diumenge el col·lectiu Soterranya va organitzar en col·laboració amb el consistori torrentí una visita turística amb bicicleta de Barraques a Altura, on les persones participants van poder descobrir amb bicicleta aquest increïble entorn natural. La SEM 2022 prosseguirà en els pròxims dies amb una selecció de variades activitats, que inclouen desdejunis, animacions infantils o campanyes de sensibilització, entre altres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.28.50

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.