Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 16 de Setembre del 2022

El cicle de Cinema Independent arranca la nova temporada de l'Auditori

Un altre dels plats forts serà el Festival de Flamenc que enguany tindrà nom de dona

L’Auditori de Torrent ja té publicada en el seu web la nova programació per als mesos de tardor, que s'inicia la segona edició del CICLE DE CINEMA INDEPENDENT, centrada en aquesta ocasió en una temàtica tan actual com són els conflictes migratoris. Del 7 al 9 d'octubre s'exhibiran tres produccions (un documental i dos llargmetratges) que, des de l'una o l'altra perspectiva, centren el seu contingut en els conflictes migratoris que hui, més que mai, i per diferents motius, podem sentir més a prop i fins i tot viure'ls en primera persona.

 

Jorge Castillejo (investigador i escriptor cinematogràfic, membre de l'Acadèmia de Cinema) serà l'encarregat de la presentació de cadascuna de les pel·lícules i de moderar el col·loqui posterior al que assistiran Juan Antonio Moreno (director de “Benvinguts a Espanya”), Agustí Villaronga (director de “El ventre de la mar”) i Adrià Monés (productor de “La voluntària”).

 


Un dels plats forts de la temporada de tardor sempre ha sigut, sens dubte, el FESTIVAL FLAMENC, que en l'edició d'enguany adquireix nom de dona amb la presència de tres grans artistes. Del 21 al 23 d'octubre passaran per l'escenari de l’Auditori les cantaores ALBA MOLINA i MARÍA TERREMOTO, i la balladora GEMA MONEO. Alba Molina (filla de Lole i Manuel) presentarà, al costat del pianista Pepe Rivero, el seu últim treball “Nou dia”. La balladora de Jerez Gema Moneo oferirà una bona mostra del seu art, heretat d'una de les famílies amb més pes i vinculació dins del món flamenc. I María Terremoto (filla de Fernando Terremoto) pujarà a l'escenari disposada a conquistar a l'afició flamenca per seguiriyas, fandangos, buleries o qualsevol altre pal del seu ampli repertori que defensa amb poder, desimboltura en escena, vitalitat i la seua quejío especial.

 


Si parlem de teatre, cal destacar ELS PAZOS DE ULLOA (4 de novembre) de la gran Emilia Pardo Bazán. Aquesta adaptació teatral és un al·legat contra la violència i la crueltat, centrant-se en l'enfrontament entre el desig, la passió i l'amor, la violència rural del món caciquil i la cortesia i les bones maneres de la ciutat. LA TEUA MÀ EN LA MEUA (14 d'octubre) narra una bella història d'amor entre dues persones úniques en circumstàncies excepcionals, Antón Chéjov i l'actriu Olga Knipper, interpretats magistralemente per José Manuel Casany i Rebeca Valls. VICTORIA VE A SOPAR (18 de novembre), fa un recorregut per les biografies de dues grans dones, Victoria Kent i Clara Campoamor a través d'una trobada fictícia entre elles, que lamentablement mai va arribar a succeir. Aconseguirà Clara que Victoria es penedisca d'haver-li negat en 1931 el vot a la dona?

 


També el teatre amateur és protagonista en aquest trimestre gràcies a la XIV Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro (6, 13, 19 i 27 de novembre) organitzada per Coturno Teatre i en la qual participaran Grup Pla i Revés d'Altea (Hereus), Malatesta Teatre d'Algemesí (La mare coratge), Malandraca Teatre d'Elx (La crida de Lauren) i Calandraca Teatre d'Elda (Romancer Gitano).

 


L'apartat líric compte en aquesta ocasió amb dos grans títols del repertori més popular. LA BOHÈME de Puccini (1 de novembre), a càrrec de la Companyia Lírica Òpera 2001 i LA CORT DE FARAÓ (4 de desembre), que es representarà com a ocasió del centenari de la mort de Vicente Lleó, compositor nascut a Torrent.

 


En l'apartat musical, TOTALLY TINA (11 de novembre), reconegut en diverses ocasions per l'Associació d'Agents del Regne Unit com el millor tribut a Tina Turner. Un xou que ha triomfat per tot el món gràcies sobretot a la veu de Justine Riddoch, un equip de ballarins professionals que recrea les coreografies originals i un vestuari que reprodueix fidelment els vestits que Turner lluïa sobre l'escenari.

 


EL PERDÓ (2 de desembre) és un muntatge que té com a protagonistes la dansa i el difícil acte de perdonar, interpretat de manera superba per Juana Acosta i Chevi Muraday. Una reflexió sobre el perdó utilitzant com a instruments el cos i la paraula, la llum i l'ombra, la música i el silenci, l'emoció i la raó. I en el període nadalenc, els més xicotets podran gaudir dels espectacles de teatre musical VENTAFOCS, LA MÀGIA DEL MUSICAL (27 de desembre) i KIMBA, EL LLEÓ BLANCO, EL MUSICAL (4 de gener).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.233.150

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.