Dimarts, 30 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 30 de Abril del 2024 a les 13:30:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 14 de Setembre del 2022
POLÍTICA

Segueixen els retards en la construcció dels futurs jutjats de Torrent

Folgado: “l'alcalde Jesús Ros va anunciar durant 2020 que l'inici de les obres era immediat, posteriorment va anunciar que les obres de construcció s'iniciarien en 2021, però ja estem finalitzant el 2022 sense haver vist ni una màquina treballant en els terrenys”.

Els populars han preguntat a l'equip de govern de Jesús Ros, sobre la futura construcció dels futurs jutjats que estarien situats en *Parc Central i per als quals l'Ajuntament hauria avançat milers d'euros, que posteriorment abonaria la Generalitat.
 
La portaveu del PP, Amparo Folgado ha assenyalat que “l'alcalde Jesús Ros va anunciar durant 2020 que l'inici de les obres era immediat, posteriorment va anunciar que les obres de construcció s'iniciarien en 2021, però ja estem finalitzant el 2022 sense haver vist ni una màquina treballant en els terrenys”.
 
Precisament, en la memòria judicial del TSJ de la Comunitat Valenciana denuncien la dispersió en les dependències judicials a Torrent, així com situacions tan rocambolesques com que s'ha hagut d'habilitar la biblioteca com a sala de vistes, així com situacions en les quals el Magistrat i Auxili han de desplaçar-se entre instal·lacions amb expedients, generant confusió entre les parts, testimonis i altres, al no saber a quina instal·lació han d'acudir.
 
En 2019, la Generalitat va autoritzar l'Ajuntament a contractar la redacció del projecte, licitar, adjudicar i executar les obres de construcció del Palau de Justícia, amb un pressupost màxim de 17,5 milions d'euros, que, avançaria el propi Ajuntament de Torrent i posteriorment, la Generalitat abonaria després de la justificació dels pagaments. Ros també es va comprometre a posar en marxa la licitació, tres mesos després de tindre el projecte.
 
Des del Partit Popular, el seu portaveu Amparo Folgado ha assenyalat que “l'equip de govern socialista, encara no ens ha informat els grups de l'oposició, en quin punt es troba la construcció dels jutjats”, a més, apunta que “sabem, per mitjà dels mitjans de comunicació, que s'han produït reclamacions en la licitació de l'Assistència tècnica redacció Projectes i Direcció d'Obres, però res més”.
 
Aquest contracte es va signar al novembre de 2020 i l'UTE tenia 30 mesos com a màxim per a presentar el projecte complet, alguna cosa que els populars desconeixen si ja s'ha realitzat. Per això, han sol·licitat de l'equip de govern, còpia de la documentació entregada fins al moment per l'adjudicatària. Encara que, algunes informacions rebudes pels populars, però no facilitades per l'equip de govern, saben que el 10 de març de 2022, l'empresa va entregar el projecte al consistori.
 
Per això, la portaveu del PP, Amparo Folgado ha preguntat a Ros si ja s'han resolt les reclamacions, quan pensa licitar les obres, quant ha avançat l'Ajuntament i quant deu la Generalitat al consistori per la construcció dels jutjats.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.187.103

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.