Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de Setembre del 2022

Folgado: “Els torrentins no tenen per què pagar 662.000 euros més per la taxa de residus creada per Pedro Sánchez i aprovada per Ros”

Folgado: “Ros ha de saber que, si en algun moment decideix repercutir els 662.000 euros als veïns de Torrent, tindrà al Partit Popular en contra”.

La presidenta i portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha criticat durament la nova taxa de residus que han de pagar els ajuntaments en 2023, després de l'aprovació el mes d'abril passat de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, Llei d'Economia Circular.
 
Folgado ha assenyalat que “Els torrentins no tenen per què pagar 662.000 euros més per la taxa de residus creada per Pedro Sánchez i aprovada per Jesús Ros”. Ja que, la Comissió d'Hisenda de l'EMTRE en la qual el representant de Torrent, és el regidor socialista José Antonio Castillejo, ha aprovat que siguen els ajuntaments els que assumisquen aquesta nova taxa de residus estatal.
 
Segons les estimacions de la pròpia EMTRE, a Torrent li tocarà pagar 661.926 euros d'aquesta taxa estatal, enfront dels 32.723€ que ha pagat en 2022 per la taxa autonòmica. “En 2023, Torrent haurà d'assumir una taxa 20 vegades més cara que l'actual, alguna cosa que és inassumible i gràcies al govern del Sr. Ros, que ha votat a favor en l'EMTRE i al Sr. Sánchez, l'afany recaptatori del qual no té límits”, apunta Folgado.
 
El Partit Popular va votar en contra en la comissió informativa de l'EMTRE el mes de juliol passat i els seus representants, en aquest cas Rubén Molina, va afirmar que “portem temps advertint que això anava a arribar, ja ens vam oposar a la taxa autonòmica i ara arriba l'estatal, un palito més per a asfixiar a l'economia local”.
 
La portaveu del PP, Amparo Folgado també ha afirmat que “en cap cas aquest nou impost ha de repercutir-se als ciutadans” i adverteix a l'alcalde Jesús Ros que “Ros ha de saber que, si en algun moment decideix repercutir els 662.000 euros als veïns de Torrent, tindrà al Partit Popular en contra”.
 
“El PSOE sempre deixa els governs amb una nova taxa de fems”.
 
La portaveu dels populars ha afirmat que “El PSOE sempre deixa els governs amb una nova taxa de fems”, recordant que l'any 2006 a Torrent, l'anterior govern socialista va aprovar una nova taxa de fems que assumien directament els ciutadans i que va eliminar el PP res més accedir a l'alcaldia en 2007. Una taxa que va ser portada als tribunals per dos particulars, en gravar dues vegades al ciutadà pel mateix concepte.
 
Posteriorment i quan l'EMTRE va aprovar la Taxa Tamer, amb el vot en contra del PP de Torrent, els populars van crear la subvenció RECICLA que ha estat vigent fins a 2017, sent ara de nou, amb el PSOE en el govern de la ciutat, els veïns, els que assumeixen aquesta taxa en els seus rebuts de l'aigua.
 
Folgado va organitzar una recollida de signatures per a evitar que la subvenció RECICLA fora eliminada per Jesús Ros, però no va causar cap efecte en l'alcalde socialista, que ha continuat repercutint aquesta taxa als habitants de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.108.168

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.