Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 29 de Agost del 2022
POLÍTICA

El PP demana a Ros que reclame els més de dos milions d'euros que deu Generalitat a Torrent

Aquests diners corresponen a transferències, subvencions o pagaments avançats pel consistori que corresponen a l'administració autonòmica

El Partit Popular de Torrent ha denunciat que la Generalitat Valenciana deu a l'Ajuntament de Torrent milions d'euros, en diferents conceptes, com a transferències, subvencions o pagaments avançats pel consistori que corresponen a l'administració autonòmica. Els populars han denunciat que, a la vista del compte general 2021, la Generalitat Valenciana deu, per exemple, 284.675,72 euros pel Palau a Justícia, que any rere any apareix pressupostat, però que mai es transfereix.



Una altra dels deutes de l'administració autonòmica amb el consistori és l'1.302.781,07 euros que aquest preveia per a programes d'ocupació, ENCORP, dels quals només ha rebut 728.908,64  euros. En aquest cas, segons afirmen els populars, estan a l'espera de resposta de l'equip de govern, ja que pot deure's a un deute de la Generalitat o a un ús insuficient d'aquest pressupost per part de l'Ajuntament de Torrent.



La Portaveu i presidenta del PP de Torrent, Amparo Folgado, ha instat l'alcalde de Torrent que demande aquestes quantitats que la Generalitat Valenciana deu al municipi de Torrent. "Ros ha de decidir si anteposa els interessos del municipi als seus interessos personals en el partit i exigeix a Ximo Puig que pague als torrentins i torrentines el que els deu" ha afirmat amb rotunditat Folgado.



Despesa municipal en competències de la Generalitat

Aquesta actuació de quedar a deure a l'Ajuntament de Torrent per part de la Generalitat Valenciana no és nova, ja que, segons denuncien els populars de Torrent, altres projectes i anuncis Ximo Puig han sigut sufragats per les arques municipals, escorrent l'embalum el Consell.



És el cas de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, un 'ximo-anunci' que, de moment, li ha costat 340.000 € a les butxaques dels torrentins la compra de les oficines per a la seua seu, estant les antigues cotxeres d'FGV en desús i abandonades.



Un altre exemple d'aquesta costosa relació de l'Ajuntament de Torrent amb la Generalitat Valenciana és el Palau de Justícia. En aquest cas, el consistori ha avançat i pagat el cost dels projectes referents a aquesta construcció, sense tindre notícies ni del pagament d'aquests ni de la construcció de l'edifici per part de la comunitat autònoma.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.96.213

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.