Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 29 de Agost del 2022
URBANISME

Torrent es prepara per a l'arribada de les pluges

L'Ajuntament ha convocat la Comissió de riscos per pluges per a donar resposta als episodis de pluja dels últims dies d'estiu i tardor

La ciutat de Torrent intensifica les tasques de seguiment i previsió per a donar resposta a les possibles situacions que es puguen presentar a conseqüència de les pluges que es registren durant la pròxima tardor i els últims dies de l'estiu. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Torrent, a través de l'àrea de Gestió de la Ciutat i Seguretat, ha convocat per a dilluns que ve 29 d'agost la Comissió de riscos de pluges. Aquest òrgan de coordinació està compost per alcaldia, les regidories de Seguretat i Gestió de la Ciutat, Medi Ambient, Règim interior i Brigada d'Obres, així com per Policia Local, Protecció Civil, Aigües de l'Horta i altres departaments municipals.

 

Aquesta reunió es convoca amb la finalitat de realitzar el seguiment de les actuacions que al llarg de l'estiu s'han posat en marxa per a previndre l'impacte dels episodis de pluges, com han sigut les obres de millora de recollida d'aigües pluvials situades en diferents punts del nucli urbà i en ubicacions estratègiques del Vedat. Al mateix temps, durant les últimes setmanes s'han continuat fent les tasques de neteja i manteniment dels embornals de la ciutat programades amb la finalitat d'evitar el risc d'inundacions i garantir el bon funcionament de tota la xarxa de sanejament. Aigües de L'Horta ha intensificat la campanya de neteja d'embornals com a mesura de precaució davant les fortes tempestes previstes per a les pròximes dates, especialment en els punts més proclius a patir desbordaments d'aigua.

 


La regidora de l'àrea de Gestió de la ciutat i Seguretat, Inma Amat, ha afirmat que "es tracta de les tasques pròpies de planificació i organització que duem a terme al llarg de l'estiu amb la finalitat d'estar preparats i donar una resposta adequada a aquests episodis de pluges torrencials".

 

El procés de neteja consisteix en l'alçament de la reixeta de cada embornal i l'alliberament de qualsevol element que impedisca el pas de l'aigua, disminuint així l'escolament i facilitant l'accés de les aigües de pluja a la xarxa de col·lectors. D'igual manera, des del consistori recorden que per al bon funcionament dels embornals es recomana que no s'han d'abocar en ells sòlids, plàstics o restes d'obres, etc. que puguen obstruir el pas de l'aigua d'escolament.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.197.114.92

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.