Dimecres, 31 de Maig del 2023

Actualitzada Dimarts, 30 de Maig del 2023 a les 11:50:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Agost del 2022
PINTURA

La pintora Nuría Fernández exposa la seua nova obra al castell d'Alaquàs

Evolució estarà a la localitat veïna a partir del 26 d'agost amb l'inici de les festes patronals alaquaseres

 

Núria torna a exposar la seua obra, i ho farà a la localitat veïna de Alaquàs. La pintora torrentina Núria Fernández, ha concebut les obres que conformen la mostra per a l'espai expositiu. Realitzant un minuciós estudi d'aquest amb la finalitat de crear un ambient que afavoreix la comunicació de les obres amb l'espectador. Com a novetat en aquesta exposició, Núria introdueix la pintura sobre peces xicotetes de ceràmica que prenen una altra dimensió en interactuar amb l'arquitectura monumental del Castell d'Alaquàs. Sense abandonar les seues pintures en grans formats on empra diverses tècniques i procediments pictòrics. Amb tot, en “Evolució”, l'artista cerca provocar una reflexió i una presa de consciència sobre els nostres hàbits i comportaments que han desencadenat la situació d'alerta mediambiental actual.

Tal com expressa el Comissari de la mostra, Carlos Gómez:“Una reflexió sobre l'evolució de l'ésser humà i la seua interferència amb la naturalesa és el que ens planteja Núria Fernández en la present mostra. Per a això, l'artista ens ofereix una sèrie d'obres que construeixen un discurs propi, pretenent que els visitants experimenten algun tipus d'emoció i promovent així un pensament crític sobre les nostres motivacions, preferències i accions que ens han portat al punt on ens trobem.“Evolució”, és sobretot un crit a la societat per a “moure fitxa” en pro de la sostenibilitat, i paral·lelament una evolució de l'artista que es planteja noves formes plàstiques per a aconseguir el seu objectiu.”

L'obra de Núria:
La trajectòria creativa de Núria Fernández és variada. Ella mateixa assegura que no es pot encasellar. Sent una premissa essencial en el seu treball la llibertat creativa. Diplomada en Arquitectura Tècnica i graduada en Belles arts, el seu món gira entorn a la creació, ja siga aquesta arquitectònica o artística. I és en la disciplina artística on es desplega un univers de color que evoluciona des del seu referent inicial, la Naturalesa.

En aquesta mostra, les obres de la qual han sigut concebudes específicament per a l'espai expositiu que les acull, l'artista utilitza el recurs metafòric, en obres com “El somni de l'os”, que pretén aconseguir la lluna en veure com el seu hàbitat natural es desfà per moments. Obres que pretenen visualitzar el futur com “La vida en Mart”, en cerca d'un altre lloc que habitar després d'haver destruït la terra. O “La gallina mecànica” com un híbrid del futur" 

Segóns el comissari, son "Picades d'ullet a manera d'homenatge, a l'ase i la bicicleta, en “Platero i jo” i “La bicicleta”, com a mitjans de transport sostenibles. Obres en defensa de l'agricultura ecològica, com “Des del cel amb color”, promocionant el comerç de proximitat que manté la nostra economia pròxima i redueix la petjada de carboni dels aliments. I composicions que ens mostren costums indígenes, civilitzacions que han viscut milers d'anys en perfecta sintonia amb el seu entorn natural i on l'artista fa una retrospectiva a les nostres arrels.

“Evolució”, és sobretot un crit a la societat per a “moure fitxa” en pro de la sostenibilitat, i paral·lelament una evolució de l'artista que es planteja noves formes plàstiques per a aconseguir el seu objectiu. Coneixent l'obra de Núria, s'observa un exercici de contínua cerca de l'equilibri del color, no permetent que aquest interferisca en el missatge, que l'artista resol amb la utilització de recursos més gràfics i directes, sintetitzant les formes, abandonant la figuració cap a una representació més expressiva, fregant l'abstracció.

Una simplicitat de les formes a la recerca de l'essència, com a recurs representatiu per a obrir la porta al discurs. Resultant una representació de formes més poètiques, amb una base ideològica molt vinculada a l'existencialisme i la subjectivitat individual, que pretén mostrar l'abisme interior de la incertesa i desesperació per un intent de convéncer al món de la necessitat d'actuar, de posar solució al sofriment i desgast de l'ecosistema, fent front als problemes ambientals de la humanitat.
 

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.112.172

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.