Dijous, 05 de Octubre del 2023

Actualitzada Dimecres, 04 de Octubre del 2023 a les 11:10:56 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 18 de Agost del 2022
URBANISME

Urbanisme amplia els imbornals al barri de Parc Central per evitar inundacions

L'objectiu d'aquestes obres és augmentar la capacitat de drenatge en zones determinades de l'àrea urbana

L'Ajuntament de Torrent i l'empresa Aigües de l'Horta treballen en les obres de millora de recollida d'aigües pluvials en diversos punts de la ciutat. Les actuacions estan localitzades en quatre zones situades als carrers Albaida, Plaza de la Concòrdia, Enric Valor i Comare Pilar Martí.

 

La finalitat d'aquestes intervencions és millorar la capacitat d'absorció dels embornals en punts que necessiten ampliar la captació. Aquest projecte va ser impulsat entre l'Ajuntament de Torrent i Aigües de l'Horta per a així donar resposta a les demandes veïnals en episodis de fortes precipitacions.

 


La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Torrent, Inma Amat, assenyala que “aquestes actuacions es realitzen amb previsió i cada vegada amb major freqüència, incrementant així la capacitat de drenatge en punts clau de la ciutat, la qual cosa contribuirà a donar una millor resposta als episodis puntuals de precipitacions intenses que, per desgràcia, són cada vegada més comunes”.

 


L'obra contempla l'augment de la capacitat de captació mitjançant la instal·lació de reixes d'embornal que suporten 40 tones de pes per al trànsit rodat, amb una capacitat d'absorció del 37% de superfície i amb articulació abatible per a la neteja i manteniment. En el cas de la Plaça de la Concòrdia amb la Ronda Vicente Pallardó, la superfície de captació d'aigües pluvials s'incrementa des dels 8 m² actuals a 48 m², cosa que significa multiplicar per sis la capacitat de drenatge en la rotonda.El projecte que s'està executant, que inclou altres zones del municipi, té un import global de 116.025,44 euros, i el termini d'execució és de 2 mesos finalitzant durant el mes de setembre. Es complementen amb els treballs de manteniment i neteja que s'estan realitzant durant els mesos d'estiu en més de 3.000 embornals del nucli urbà.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.239.148.127

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.