Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 17 de Agost del 2022
ECONOMIA

Hisenda perdona 2,9 milions de 2020 a Torrent pels menors ingressos en la Covid

Correspon als lliuraments a compte per a generar liquiditat dels impostos cedits d’IRPF, IVA, gasolina i tabac

Torrent no haurà de retornar 2,9 milions d’euros al ministeri d’Hisenda dels lliuraments a compte de 2020 del forat que va crear la Covid. El Govern d’Espanya, que avança mes a mes a les administracions locals el denominada ‘Lliuraments a Compte’ d’impostos cedits a les entitats municipals, com a IRPF, IVA o tributs per l’alcohol per a tindre liquiditat Amb posterioritat, els consistoris han de retornar eixes quantitats en concloure l’exercici.

Amb la pandèmia es va generar un desfasament entre el rebut a compte per part de l’Estat i la quantitat real que les entitats locals van acabar retornant a la caixa central. En el cas de Torrent, la diferència va ser de 2,9 milions d’euros, que ara el departament que dirigeix María Jesús Montero condonarà igual que a altres Ajuntaments d’Espanya, a través d’una dotació especial per a cobrir eixe dèficit que va causar la falta d’ingressos per la pandèmia.

Des de l’Ajuntament de Torrent, el regidor d’Hisenda, Andrés Campos, ha agraït el gest del govern central, que servirà per a afrontar l’any 2023 amb millors perspectives. “La veritat és que és un bon pessic, i al no haver de retornar-lo en les liquidacions ens vindrà bé per a preparar el pressupost per a 2023”, comenta Andrés Campos, que creu que esta decisió s’agraeix, “i més tenint en compte l’agilitat en la qual es van prendre, i pel que suposa de finançament extra amb l’augment que va haver dels costos abans i ara amb l’energia i contractes per la inflació”.

Andrés Campos ha assenyalat que esta condonació no suposa una reducció del deute, però si que és veritat “que ens permetrà afrontar el pressupost de l’any que ve”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.231.245

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.