Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Agost del 2022
SANITAT

L'Hospital General inverteix només 0,90 euros per habitant segons denuncia Compromís

Las formació ecovalencianista afirma que hospitals com era el Clínc i el Peset disposen d'un pressupost de més d'un euro per habitant 1,01 euros i 1,23 euros respectivament

Una moció de Comrpomís demanant més recursos per l'Hospital General ha tret a la llum unes xifres preocupants. Segons la formació ecovalencianista, el centre sanitari de referència en Torrent inverteix només 0,90 euros per habitant, mentres que altres hospitals com ara el Clínc i el Doctor Peset invertixen 1,01 i 1,23 euros respectivament.

 

La regidora de Compromís, Carmen Silla afirma que, "al nostre Departament hi ha una mitjana de 1.448 i 1.637 targetes sanitàries per cada professional mèdic i d'infermeria respectivament, mentre que la mitjana de tots els departaments està en 1.396 i 1.515". Segons les dades aportades, la ràtio de treballadors/es per llit en el General és de 6,27, mentre que en el Dr. Peset puja a 7,35 i a 7,66 en el Clínic. 

 

Per aquesta raó Compromís per Torrent ha presentat una moció demanat més recursos a la conselleria de Sanitat que garantisca l'equitat en la prestació sanitària primària i especialitzada a la població atesa pel Consorci Hospital General, denunciant un greuge comparatiu respecte a altres departaments de salut. Al text de la moció també s'exigeix un increment de les places estructurals de personal a l'Hospital General en la mateixa mesura que l'increment realitzat per Sanitat en la resta de les demarcacions.

 

Un altre dels punts d'acord de la moció demana que es done un impuls a la integració completa del personal del Consorci de l'Hospital General Universitari de València en la Conselleria de Sanitat amb l'estatutarització del personal, la qual cosa proporcionaria una major agilitat en la contractació i també millorar les condicions econòmiques dels i les professionals.

 

Per a Compromís, aquestes situacions, recollides a la moció són les culpables de la greu situació d'incapacitat del Servei d'Urgències de l'Hospital General. Segons ha explicat la regidora de Compromís, Carme Silla: "Les treballadores i treballadors de l'hospital porten mesos denunciant les dificultats per a donar una atenció digna als pacients que hi acudeixen. El Comité d'Empresa també ha denunciat la situació davant la Conselleria, Inspecció Sanitària, el Síndic de Greuges, els grups parlamentaris i les alcaldies dels municipis de l'Àrea de Salut".

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.229.253

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.