Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 03 de Agost del 2022

El sindicat CNT convoca vaga en una empresa subcontractada per Càrnies La Cope

Des del mateix sindicat reconeixen que porten mesos intentat solucionar amb la direcció de l'empresa i segueixen sense escoltar les seues reivindicacions

El sindicat CNT València ha anunciat un atur dels treballadors de l'empresa Acciona Facility, S.Al fet que fa els seus treballs en Càrnies La Cope davant la pèrdua de poder adquisitiu dels seus treballadors després del canvi d'horari nocturn a diürn. 

Segons el propi sindicat porten mesos intentat solucionar la situació i segueixen sense escoltar les seues reivindicacions. "En concret, l'escorxador d'Indústries Càrnies La Cope S.A. ha subcontractat a Acciona Facility Services S.A., on comptem amb una secció sindical des de fa més de dos anys. En 2022 ens hem reunit fins a tres ocasions amb la direcció d'aquesta companyia, que segueix sense atendre diversos assumptes plantejats per la nostra representació sindical".

Des del sindicat afirmen que el recent canvi horari, passant de ser nocturn a diürn, la reducció salarial és de 200 euros al mes. "A això se sumen altres qüestions que també venim exigint des de fa temps, com un còmput adequat i real de les hores extraordinàries dels dos primers trimestres de l'any, així com la seua retribució immediata; i l'abonament mensual del plus de penúria per soroll juntament amb les quantitats reportades des d'agost de 2021".

CNT València ha anunciat que els aturs començaran dilluns que ve 8 d'agost a les 14 hores i s'allargaran fins al dia 11 a les 22.30. No és la primera vegada que aquest sindicat convoca una vaga, al desembre de 2020 "vam fer una anomenada a vaga que, finalment, no es va celebrar perquè van acceptar entrar en negociacions. Així, des de CNT València confiem que no s'haja perdut aquest tarannà en l'empresa, de manera que puguem trobar les solucions que mereixen els nostres companys i les nostres companyes".


LA COPE ACLAREIX QUE LA VAGA ÉS D'UNA EMPRESA SUBCONTRACTADA
Des de Carnicas La Cope han aclarit a aquest periòdic que la vaga no és dels 195 treballadors de la seua empresa, sinó de l'empresa subcontractada Acciona Faciliy SA. El director  de Recursos Humans de la Cope, Jose Garcia, ha assenyalat que la modificació de els horaris de treball s'han realitzat "no pel nostre desig sinó forçat pels propis treballadors a través de la seua Representació Legal dels Treballadors". 

García reconeix aquest canvi horari comporta una pèrdua econòmica legal, ja que aquests treballadors subcontractats deixaran de treballar de la nit i ho faran pel dia, però guanyaran en conciliació de la vida familiar i social com la majoria de treballadors del país. 

FOTO D'ARXIU: vaga de la CNT de fa tres anys.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.213.235

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.