Dijous, 21 de Setembre del 2023

Actualitzada Dimecres, 20 de Setembre del 2023 a les 12:17:52 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 01 de Agost del 2022
COMPROMÍS

Compromís per Torrent demana protecció per al personal municipal davant les situacions climàtiques extremes

Pau Alabajos: “El canvi climàtic ens obliga a concretar mesures de protecció del personal que ha de treballar a l’exterior en condicions extremes”.

El grup municipal de Compromís per Torrent ha presentat hui una moció en què demana al govern municipal de Torrent que implante diverses mesures de control i treballe en l’elaboració d’un protocol amb objectius concrets per tal d’evitar els colps de calor, o les situacions que poden ocórrer a l’hivern, i que afecten el personal municipal que treballa a l’exterior. 


El seu portaveu, Pau Alabajos, ha argumentat la importància d’aquesta moció ja que: «Com han fet altres ajuntaments s’ha de reunir amb urgència el comité de seguretat i salut municipal per tal d’establir les mesures necessaris per a reduir els risc laboral provocat pels episodis climàtics de caràcter extrem, així com sol·licitar a les empreses que treballen per al consistori, i a les seues empreses municipals i organismes autònoms,
que informen dels protocols de seguretat i salut acordats amb la representació legal dels treballadors i de les treballadores».

Segons ha explicat el partit ecovalencianista, la constatació que els fenòmens atmosfèrics extrems, provocats pel canvi climàtic, cada volta són més freqüents obliga les diferents administracions públiques a prendre mesures de protecció del seu personal i també a conéixer la situació laboral de les empreses subcontractades. En aquest sentit consideren necessari que l’Ajuntament de Torrent tinga diferents plans de treball que flexibilitzen els horaris per a evitar tots aquelles eixides a l’exterior que es desenvolupen quan se superen determinats paràmetres de calor i de fred. Alabajos també ha instat el govern municipal que, mentre no existisquen aquests protocols, inspeccione la seguretat i la salut dels seus treballadors i de les seues treballadores seguint les recomanacions i directrius establertes per l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

«Per desgràcia, cada vegada hi haurà més onades de calor i episodis de vents extrems o de pluges intenses, motiu pel qual el govern municipal hauria d’exercir les seues responsabilitats en matèria de seguretat i salut laboral convocant amb caràcter urgent les seccions sindicals per a treballar conjuntament en la redacció d’uns protocols de prevenció que ajuden a minimitzar els riscos laborals», conclou Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.72.250

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.