Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 24 de Juliol del 2022
MOROS I CRISTIANS

El Pregó de festes torna a l’asil Santa Elena després de tres anys

Des de la Federació de Moros i Cristinas aclaren que els festers i festeres desfilaran dins del centre segons la situació sanitària

Després de tres anys hi ha ganes de Pregó. La pandèmia i les seues restriccions sanitàries varen obligar a suspendre les festes de Moros i Cristians en 2020 i 2021. Enguany és l’any de la tornada i els Moros i Cristians ho faran amb un nou castell als peus de la Torre que serà junt amb el pregoner d’enguany, Arturo García, regidor del PP i col·laborador actiu de la festa.

 

Però la primera vesprada de la setmana gran comença amb l’Ofrena als Sants Patrons en l’església de l’Assumpció amb la presència dels càrrecs i la resta de festers i festeres. Després de l’acte religiós les 12 fiales i les 12 comparses es traslladaran als peus de la Torre per a viure l’acte del Pregó que enguany comptarà amb un nou protagonista, un nou castell

 

Des de la Federació de Moros i Cristinas aclaren que els festers i festeres desfilaran dins del centre segons la situació sanitària que hauria d’haver-se estrenat en el Mig Any del passat 26 de març, però que la pluja va impedir. L’encarregat de dirigir-se als festers i festeres serà el regidor popular, Arturo García, que encara no sent fester col·labora molt activament escrivint els parlaments de les Ambaixades a Torrent. Després del discurs serà el moment de la desfilada de les esquadres cristianes i mores de la plaça Major, passant pel carrer Sagra i fins a arribar al centre de majors de Santa Elena.

 

De moment, des de Federació no saben si es va poder entrar a desfilar, “tot dependrà de la situació sanitària d’eixe moment”, han informat fons de la federació. Cal recordar que en 2019 només desfilaren en l’asil els càrrecs festers i la resta d’esquadres va arribar a la Font de les Granotes per tornar baixant per l’Avinguda fent el recorregut invers. Arturo García serà el tercer pregoner de les festes, el primer va ser el ex regidor socialista, Aldres Costa, després la exalcaldessa i festera, Mª José Català, que va donar el seu discurs en els actes que la FMYCT va organitzar amb motiu del 9 d’Octubre en l’àgora de Parc Central.

 

El Pregó és el tret d’eixida de les festes dels Moros i Cristians i és un dels actes que més públic congrega i on els festers i festeres desfilant en esquadres anuncien els torrentins i torrentines l’inici de les festes a Torrent. La música serà la protagonista de la vesprada i acompanyarà a la desfilada. Primer seran els cristians seguint l’ordre oficial de desfilada acompanyats dels seus càrrecs, l’alferes Guardià, Ramón Almerich i del seu capità contrabandista, Nico Magan. Després desfilarà el bàndol moro amb el seu alferes almoràvit, Eduardo García i el seu capità alfaquie, Vicent Soler.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.91.106.157

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.