Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 23 de Juliol del 2022
ENTREVISTA XAVI SANTAMARIA, PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE MOROS I CRISTIANS DE TORRENT

Santamaria: “El col·lectiu fester són el motor de la festa i han sabut esperar”

Parlem amb el president de la Federació de Moros i Cristians que enguany estrena castell als peus de la Torre el próxim 24 de juliol amb l’acte del Pregó

A les portes de les Festes de Moros i Cristians de la capital de l’Horta Sud el president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent parla dels dos anys tan complicats pels quals ha passat la festa per culpa de les restriccions sanitàries durant la part més duda de la pandèmia.

 

Després de les últimes festes de 2019... ja s'acosta la normalitat... Quins sentiments tens ara que s'aproximen? Els sentiments són molts, però principalment, el de responsabilitat i emoció per la quantitat d'actes que ens esperen. Alegria desbordada i satisfacció pel deure complit.



Quin balanç fas des de la federació d'estos anys d'espera? El balanç encara que agredolç, podria ser molt positiu pel paciència tinguda i les ganes contingudes en pro de la salut. Però sobretot un balanç que es decanta a les ganes de festa ben feta i responsable.



Un dels moments més esperats serà l'estrena de la muralla/castell de la Torre. Quin dia serà la seua inauguració? El dia elegit serà el 24 de juliol. Concretament el dia del pregó, encara que ja romandrà als peus de la torre des de el dia 22 de juliol.



Quina sensació trobes entre el món fester després d'este temps d'espera? Hi Han hagut baixes? La gent ha sigut pacient? Hi han hagut molt poques baixes. Generalment els festers han entès que el primer era la salut, per tant continuem pràcticament amb el mateix número. A això també ha ajudat que en moltes filaes i comparses s’ha deixat de pagar quota.



Com es plantegen les trabucades? Enguany amb molta força i meció, ja que portem quasi tres anys parats.



Quants festers s'han inscrit? Ha pujat el nombre de participants? Trabuquen 50 més que l'últim any.



Els capitans i alferes han sigut pacients, per fi arriba el seu gran moment.... Amb quines paraules descrivires als quatre? Per a mi sent moltíssima alegria i emoció poder vore com ja per fi poden desenvolupar el seu càrrec. Són molt especials i tenim molta complicitat. Estic molt orgullós de tots quatre. Per a mi són un exemple de saber estar i aguantar i refer-se de tot el que hem viscut amb un somriure. Desitge que visquen aquestes festes amb la plenitud més gran possible per als seus càrrecs. Són la imatge i sentiment de la federació i representen a un poble ple de tradició, música i cultura de la festa.



Quin missatge vols transmetre a la comunitat festera? Agrair a tots i totes elles, han sigut peces increïbles en aquesta espera. Han sabut estar i aguantar i això és d'admirar. Ho han posat fàcil i han cregut i confiat sempre en el treball de la Federació. Són el motor i l'ànima de la festa i amb ells arribarem on mai ningú havia pensat.

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.90.227.42

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.