Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 14 de Juliol del 2022
COMPROMÍS

La Tresoseria advertix que Ros continua sense dotar les amortitzacions en la comptabilitat

La diferència entre el valor real del patrimoni i el que consta en llibres comptables és de més de 206 milions d’euros en 2021.

Els comptes anuals han de subministrar informació útil per a la presa de decisions econòmiques i constituir un mitjà per a la rendició de comptes de l'entitat pels recursos que li han sigut confiats. Per a això, han de redactar-se amb claredat i mostrar la imatge fidel del patrimoni, de la situació financera, del resultat econòmic patrimonial, i de l'execució del pressupost de l'entitat comptable”. Aquest és el manament expressat al Pla General Comptable, aprovat pel Ministeri d’Hisenda i d’obligat compliment per a les entitats locals.

Però la realitat és molt diferent, segons Pau Alabajos, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Torrent, que ha desvelat que, segons la pròpia tresoreria local: “el Balance de Situación de 2021 no refleja una imagen fiel de la situación patrimonial real, pues los saldos no están actualizados y coordinados con el Inventario Municipal. Como consecuencia se arrastran valores completamente irreales y saldos contables que deben ser depurados a la mayor brevedad posible, no sólo por la información incoherente que proporcionan, sino también por sus consecuencias sobre otras partidas del Balance, como las amortizaciones (cuyo importe parece obvio suponer que debe ser muy superior a los 0,00€ recogidos en los estados correspondientes), o el control del Patrimonio Público del Suelo, que ahora no existe”.

Una anàlisi demolidora, en opinió d’Alabajos, que explica que, a més a més, “provoca altres efectes negatius en forma de cascada sobre el càlcul del Resultat Econòmic Patrimonial, l’Estat de Canvis en el Patrimoni Net i els propis fluxos d’efectiu de l’Ajuntament, magnituds que es troben dopades artificiosament en no dotar-se les amortitzacions a les que fa referència la pròpia Tresoreria Local com a òrgan gestor de la comptabilitat, una funció que en anys anterior estava atribuïda a la Intervenció Local i que es manifestava en la mateixa línia d’expressar la desconnexió existent entre la realitat econòmica dels comptes locals i la façana que el govern municipal presenta anualment”.

Finalment, des de Compromís consideren que aquest tipus de gestió, perpetrada tant pel PP com pel PSOE al llarg dels anys, ha provocat que, mentre a l’àrea de Patrimoni es valore l’immobilitzat en 485 milions d’euros, el mateix concepte aparega en la comptabilitat oficial per 279 milions, i a més sense dotar-se cap tipus d’amortització, el que provoca que els resultats comptables estiguen inflats en no comptabilitzar-se aquesta despesa tan important que evita la descapitalització material de l’Ajuntament de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.236.234.62

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.