Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 13 de Juliol del 2022
PP

El PP ret homenatge a Miguel Ángel Blanco en el 25 aniversari del seu assassinat

Folgado: “el segrest d'un jove de 29 anys, anònim en aqueix moment, va fer despertar a tota una societat, per a plantar cara a la por que durant anys havia imposat ETA en ella. La seua figura és ja inesborrable i sempre ens recordarà que la democràcia venç al totalitarisme, la paraula és més forta que la violència i la pau preval sobre el terror”.

El Partit Popular de Torrent ha inaugurat un espai en la seua seu local, situada en la C/ Pare Méndez 31, dedicat a la memòria del regidor popular d'Ermua i símbol de la lluita antiterrorista, Miguel Ángel Blanco, assassinat per la banda terrorista ETA el 13 de juliol de 1997.

 

L'acte, en el qual també s'ha celebrat un minut de silenci i una ofrena floral en l'escultura en record a les víctimes del terrorisme, ha comptat amb la lectura d'un manifest en record a totes les víctimes d'ETA, i especialment de Miguel Ángel Blanco, així com de condemna a l'activitat terrorista i sanguinària de la banda i de tots els que, hui dia, segueixen sense reprovar els crims de l'esquerra abertzale.

 

La Presidenta del PP a Torrent, Amparo Folgado, encarregada de llegir el manifest, ha manifestat el seu reconeixement a l'edil d'Ermua, ja que “el segrest d'un jove de 29 anys, anònim en aqueix moment, va fer despertar a tota una societat, per a plantar cara a la por que durant anys havia imposat ETA en ella. La seua figura és ja inesborrable i sempre ens recordarà que la democràcia venç al totalitarisme, la paraula és més forta que la violència i la pau preval sobre el terror.”

 

Cal recordar que, fa 25 anys, els terroristes d'ETA, de manera covarda com és habitual en ells, van segrestar a Miguel Ángel Blanco demanant l'eixida de tots els presos etarres al carrer a canvi del seu alliberament. Llavors, els carrers es van omplir per a demanar la seua llibertat i no cedir al xantatge dels assassins, fent seu el dolor de la família Blanco Garrido, encara que finalment ETA va fer cas omís a aquest clam, assassinant-lo dies després.

 

Condemna als pactes amb Bildu

 

La líder popular no ha volgut deixar de valorar els pactes que Sánchez està efectuant per a mantindre la butaca de la Moncloa. “La dignitat i la memòria de les víctimes del terrorisme ha sigut ultratjada per l'ego i ànsia de poder del sanchismo, fent com a socis preferents del govern als quals justifiquen la cruel i vil activitat d'ETA, a més de permetre'ls escriure el relat d'aqueixos durs anys com ells foren les víctimes” ha declarat amb indignació Folgado.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.202.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.