Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 11 de Juliol del 2022
MOROS I CRISTIANS

Les filaes i comparses calfen motors per a la setmana gran de Moros i Cristians

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia les filàs i comparses tornen amb el seu calendari de festes extraoficials

Després de dos anys sense Festes Patronals per culpa de la pandèmia aquest mes de juliol ve carregat de festes i esdeveniments en l'agenda festiva de les filaes i comparses de Torrent. Després del sopar de càrrecs el passat 2 de juliol, els caps de setmana d'aquest mes ja estan plens de festes organitzades per les diferents filaes i comparses.

 

Van ser la comparsa de Beduins els encarregats de donar el tret d'eixida amb música en directe a les portes de la seua kàbila el apsado 1 de juliol. El dissabte 9 de juliol els Omeies van tornar amb la seua "Clotxinà" a les portes de la seua kábila al carrer Cervantes. Més de 200 quilos de clotxines i més de 4.000 cinquens van ser el resultat d'un dels esdeveniments més esperats de les festes que se celebren les setmanes abans de la setmana gran dels Moros i Cristians de Torrent.

 

El 16 de juliol és el torn de les Ballesteres que organitzen la seua tradicional festa al costat de la placeta de Sant Roc amb música, entrepans i molta cervesa per a combatre la calor de l'estiu torrentí. Aqueixa mateixa vesprada Sumayl's organitza la seua festa Remember de la mà del Dj José Coll en la placeta de Sant Pasqual per a acabar el dissabte amb bona música.



Una altra de les cites que els festers i festeres no es perden és la festa de Templaris el divendres anterior a les Festes Patronals que enguany se celebra el divendres 22 de juliol a les portes de la seua caserna, una de les cites més multitudinàries fora del calendari oficial. L'endemà Califats torna amb la seua festa de la cervesa al carrer Cervantes per a combatre la calor de juliol.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.92.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.