Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 11 de Juliol del 2022
FALLES 2023

Anna Mora i Lorena González, Falleres Majors de Torrent de 2023

Ambdues candidates pertanyen a la comissió fallera de la Plaça que aconsegueix un doblet històric

Les falles de Torrent ja tenen noves representants. Passada la mitjanit es van conéixer el nom de les màximes representants de les festes falleres de la capital de l'Horta Sud per al pròxim exercici. Va ser l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, l'encarregat de nomenar, en primer lloc, a Lorena González com a Fallera Major Infantil de Torrent. Després d'ella va ser Anna Mora la triada com a Fallera Major de Torrent de 2023.

 

Ambdues pertanyen a la falla de la Plaça, la falla més antiga de la ciutat que -per primera vegada- en la seua història té a les seues dos representants com a Falleres Majors de Torrent. Cal remuntar-se a 2010 per a veure una fallera major de la ciutat d'aquesta comissió, quan María Fernández va ser triada com a Fallera Major Infantil de Torrent, fa ja 12 anys. L'anterior  ocasió  en tindré fallera Major de la ciutat, va ser Laura Ubeda, el 2004. 

Acomiadament de Sara i Paula 
Però abans d'arribar a aqueix moment tan esperat, va ser el torn del comiat de les Falleres Majors de Torrent de 2022, Sara Garrigues i Paula Alapont que al costat de les seues Corts d'Honor es van acomiadar del món faller entre llàgrimes i emoció. Després dels seus discursos van poder rebre l'aplaudiment i l'afecte de les més de 400 persones que van omplir l'Àgora de Parc Central.

 

La tristesa de dir adéu a un any de regnat va arribar l'emoció per conéixer a les representants de 2023. Una per una, tant les 9 candidates infantils com les 9 candidates majors van desfilar davant un públic expectant per saber el nom de les triades.



Anna Mora (la fallera Major que fa 52 en la història de la ciutat)  i Lorena González (la número 45 de Torrent)  ja formen part de la història de les Falles de Torrent i tenen un any ple d'actes i esdeveniments fallers que sens dubte recordaran tota la seua vida. També la seua comissió, la falla de la Plaça que aconsegueix el seu primer doblet, fet que de moment tan sols havia aconseguit la comissió de l'Avinguda.

Així, la Cort d'Honor de la Fallera Major de Torrent 2023, Anna Mora Miquel, està conformada per: Mª Consuelo Haba Fernández de la falla Carrer Toledo; Cristina Barreda Villafranca de la falla Sants Patrons; Ana Ortiz Bono de la falla Plaça *Sant Roc-Gómez Ferrer; Noelia Herrero Fargallo de la falla Pare Méndez; Eva María Montero Carretero de la falla Barri Sant Gregori; Olaya Laorden Perea de la falla Zaragoza Parc Central; Noelia González Talavera de la falla Segon Tram Avinguda; i Esther Muñoz Giménez de lla falla Lope de Rueda i Verge del Puig.


Per part seua, la Cort d'Honor que acompanyarà a la Fallera Major Infantil 2022, Lorena González Andreu, està formada per Claudia Gascón López de la falla Avinguda; Neus Pallardó García de la falla Sedaví; Lucía Martínez Caballer de la falla Carrer Toledo; Mª del Loreto Coronado Furió de la falla Ramón y Cajal; Sofía Iglesia  Martínez de la falla Sants Patrons; Lucía Lillo Santamatilde de la falla Nicolau Andreu; Sarah Moraga Ortiz de la falla Segon Tram Avinguda; i Valeria Cabrera Ovalle de la falla Lope de Rueda i Verge del Puig.



Rècord d'audiència de Tele Torrent
L'acte d'elecció de les Falleres Majors de Torrent de 2023 s'ha convertit en el directe faller de més audiència de la història de Tele Torrent des que va començar a emetre en 2016. El moment en el qual l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros, obria els noms amb les triades més de 900 persones estaven connectades als seus dispositius mòbils per a viure aqueix moment en directe. L'emissió va estar conduïda pel periodista expert en falles Aitor Sánchez que va comptar amb dues convidades de luxe, dues dones que saben el que és ser Falleres Majors de Torrent, Ana Royo i Alicia Pallardó.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.202.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.