Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de Juliol del 2022
MÚSICA

Jazz Panorama reunirà els artistes nacionals i internacionals més destacats

El festival torna a l'Hort de Trénor des de 22 al 24 de juliol

L'Auditori de Torrent organitza una nova edició del festival Jazz Panorama, que reprén la seua ubicació habitual dels Jardins de l'Hort de Trénor. Del 22 al 24 de juliol, a partir de les 22 h, les nits d'estiu s'ompliran de la millor música gràcies a un cartell que reuneix grans figures del jazz de diversos estils i procedències. La inauguració del festival és a càrrec de Ki BIG BAND, un nou projecte en forma d'orquestra de jazz nascut a València i creat per i per a la producció de música brasilera, bolero i altres ritmes llatins.Una formació musical de gran qualitat professional en l'àmbit jazzístic actual que, encara que de recent creació, està integrada per solistes de reconegut prestigi en el panorama jazzístic actual com Víctor Jiménez, Peter Conolly, Paco Soler, Joan Codina, Albert Palau, Raúl García "Chocolate", Manolo Díaz, Tony Molina, Joshua Whitley, Paul Evans o la cantant i trompetista Karol Campillo, entre altres grans artistes.

 

En la direcció artística i musical de la KiBB es troba Josvi Muñoz, músic, compositor i educador amb una gran trajectòria com a solista i director. Format en música clàssica en el conservatori i en jazz i músiques creatives en el Berklee College of Music, la seua experiència i la diversitat d'estils impregnats en la seua naturalesa artística són garantia de la qualitat d'aquest projecte. La KiBB es concentra en un repertori vocal i instrumental de peces seleccionades amb molta manyaga i dedicació (tant conegudes com d'estrena en el panorama nacional), on s'abasta la frescor de la música brasilera, l'elegància del bolero i l'energia del latin-jazz. El concert serà el divendres 22 de juliol a les 22h.

 


La nit del dissabte podrem gaudir de MODERN STANDARDS SUPERGROUP, una formació de luxe el repertori del qual està integrat per standards de jazz de grans èxits del pop actual. El projecte MODERN STANDARDS va ser iniciat per NIELS LAN DOKY (pianista, compositor i productor d'origen danés) qui, durant la major part de la seua carrera, ha sigut un ferm defensor de la renovació del repertori de standards del jazz. Al costat d'ell, tres grans figures procedents dels EUA, RANDY BRECKER (trompeta), BILLY COBHAM (bateria) i LINLEY MARTHE (baix).

 

Al llarg de la seua vasta discografia, Niels Lan Doky ha experimentat àmpliament amb interpretacions de cançons pop contemporànies més que qualsevol altre artista de jazz des que es van concebre els standards de jazz originals, cançons pop dels anys 30 i 40 reelaborades pels músics de jazz de l'època, per a oferir al públic en general una perspectiva radicalment diferent de cançons molt populars. Les interpretacions de jazz van acabar sobrevivint a les versions originals i dècades més tard, les cançons es van identificar permanentment amb el repertori clàssic del jazz. Modern Standards Supergroup reviurà aquesta vella tradició i la reinterpretarà per al panorama de la música pop moderna. El concert serà el dissabte 23 de juliol a les 22 h.

 

El concert de clausura arribarà de la mà de Kiko Berenguer, un dels més brillants i expressius saxofonistes de la seua generació. Posseïdor d'un estil propi, forjat a partir dels seus orígens i riques vivències musicals, el seu saxofon s'alça com una de les veus més originals, innovadores i internacionals del panorama musical. El projecte Kiko Berenguer Freedom Experience reuneix la música, en format simfònic, dels seus dos últims treballs. Per a això, compta amb la valuosa col·laboració de la Unió Musical de Torrent, que enguany celebra el seu 50 aniversari, i d'un sextet de músics, tots ells sota la direcció de Jesús Santandreu.

 

Junts oferiran un programa en el qual es donen la mà el jazz i el flamenc creant un univers de so embolicat d'emoció i caràcter, amb uns arranjaments simfònics brillants, atrevits i carregats de sensibilitat. El concert serà el diumenge 24 de juliol a les 22 h. Les entrades es poden adquirir en el mateix Hort de Trénor una hora abans de cada concert i en les taquilles de l'Auditori els dijous de 5 a 8 i els divendres d'11 a 1, així com a través de la web de l'Auditori de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.93.59.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.