Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de Juliol del 2022
POLÍTICA

L'Ajuntament renúncia a 186.000 euros dels fons europeus

El Partit Popular acusa el govern socialista de Jesús Ros de "falta de previsió, la qual cosa demostra la falta de rumb de l'equip de govern"

L'Ajuntament de Torrent s'ha vist obligat a renunciar a 186.000 euros dels fons europeus destinats a la creació d'un marketplace local. El consistori ha emés un decret per a retornar aqueixa quantitat, que va ser entregada el 29 de maig, i que es pretenia destinar a iniciatives com l'"Amazon" local, el repartiment a domicili dels mercats municipals o la digitalització de les zones de càrrega i descàrrega. El motiu?, la inexistència d'estudis previs i d'idoneïtat sobre aquests projectes.



Cal recordar que al març d'enguany, l'ajuntament va anunciar "a so de bombo i platerets" l'inici d'aquests projectes i la participació de 288 establiments de la ciutat en aquest mercat virtual. La líder dels populars a Torrent, Amparo Folgado, ha criticat que "el govern local del PSOE va a la deriva, sense rumb fix i sense projecte cap, cosa que ha tornat a confirmar aquesta renúncia a fons europeus per falta de planificació".



Els populars han lamentat que, "uns diners tan necessaris per a la recuperació de la ciutat, i que podria brindar una infinitat d'oportunitats per al futur de sectors afectats per la pandèmia, haja sigut sol·licitat sense criteri cap per part del govern local, la qual cosa ha portat a haver de retornar-lo en mancar de projectes consolidats i de futur".



Els socialistes han volgut respondre als populars afirmant que Folgado està "ancorada en una manera autoritària de fer les coses, sense preguntar a ningú i sense cap mena de coherència". Segons el portaveu dels socialistes, Andrés Campos, es tracta d'"un document de caràcter intern i de tràmit en un procés de negociació amb la Comissió Europea per a aconseguir que augmentara el termini d'execució del projecte". Segons el seu comunicat, "aquesta negociació ha sigut reeixida i s'ha aconseguit que puga ampliar-se el projecte durant un any més".



Els socialistes han aprofitat també l'ocasió per a qualificar de "teatral" la presentació de la seua campanya per a recuperar la Policia de Barri, "amb dos policies de cartó, intentant introduir dubtes sobre el procés de selecció de 15 agents de Policia Local que es troba en marxa i pròxim a resoldre's".



Pèrdua de subvencions
El PP recorda que, en els últims mesos, no és la primera vegada que Torrent perd fons d'altres administracions per "la immobilitat del govern del PSOE; fa escassament un mes, es va renunciar a una subvenció de la Diputació per a la instal·lació de plaques solars" ha assegurat Folgado.



També han apuntat els populars que van preguntar a l'equip de govern, al març d'enguany, sobre la revocació per part de l'IVACE d'una subvenció de 165.340,00 euros, concedits per a la millora del polígon industrial, i sobre el que encara no han rebut informació ni resposta.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.59.187

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.