Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Juliol del 2022
CRISI CORONAVIRUS

L'anàlisi de les aigües residuals apunten a una pujada de contagis per Covid a Torrent

La capital de l'Horta Sud s'enfronta a una setena ona que no aconseguirà el pic, segons els experts, fins dins de tres setmanes

L'anàlisi de les aigües residuals apunten a una pujada de contagis per Covid a Torrent. La capital de l'Horta Sud s'enfronta a una setena ona que no aconseguirà el pic, segons els experts, fins dins de 3 setmanes. En paraules de Jesús Ros, "en les anàlisis que cada setmana ens passen des d'Aigües de l'Horta estem veient un augment dels contagis, però gens preocupant ni alarmant ni que ens faça sospitar un repunt tan elevat com temps arrere". Però, el màxim edil va comentar el que comencen a recomanar els experts davant d'aquesta setena ona, "els experts continuen recomanant la utilització de màscara en interiors i cal ser prudents".



Aquest augment s'està produint poques setmanes abans de la celebració de les Festes Patronals, després de dos anys suspeses. En aqueix sentit també s'ha manifestat el delegat de festes Pascual Martínez que ha aclarit que, "com sempre el primer és la salut i si hem de prendre mesures d'aforament les prendrem, però cal reivindicar les festes com una cosa necessària per a poder reinicialitzar-se de tot el que hem passat i estem passant".

 

A nivel autonòmic també preocupen els contagis. La conselleria de Sanitat ha notificat 4.479 nous casos de coronavirus dels quals més de la meitat són majors de 60 anys. Els hospitals valencians tenen, actualment 905 persones ingressades, 35 d'elles en l'UCI.

 

Experts i sanitaris insisteixen que estem davant una setena ona de la pandèmia a causa de l'avanç de les subvariants d'Òmicron, BA.4 i BA.5. El desavantatge és que són molt més contagioses pel que el ritme de transmissió del virus és molt elevat, no obstant això, la part positiva és que la gravetat d'aquestes variants és menor i les persones contagiades, majoritàriament, no necessiten hospitalització.

 

La pandèmia ha passat a la fase de "gripalització" que alguns experts no veuen del tot bé perquè la Covid no és com una grip. A més auguren que fins dins de 3 setmanes no arribarem al pic d'aquesta tercera ona. Les comunitats autònomes que més casos han notificat fins hui són, Catalunya, la comunitat amb més casos, amb un total de 2.534.362. Li segueix la Comunitat de Madrid, amb 1.820.792 casos seguida d'Andalusia, amb 1.526.648, i la Comunitat Valenciana, que registra 1.468.478 casos notificats fins ara.

 


 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.159.186.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.