Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 27 de Juny del 2022
MEDI AMBIENT

Per què em piquen els mosquits?

L'olor corporal, els colors i algunes substàncies, a part de la genètica, factors decisius per al mosquit decidisca picar més a algunes persones que a unes altres

Per què em piquen els mosquits? Aquesta és la pregunta més repetida a l'estiu. Tots coneixem i si no som nosaltres a una persona a la qual no deixen de picar-li els mosquits, mentre a unes altres ni se'ls acosten. L'olor corporal, els colors i algunes substàncies, a part de la genètica, són els factors decisius perquè el mosquit decidisca picar més a algunes persones que a unes altres. Hi ha colors que atrauen especialment als mosquits, com és el cas del negre i el roig, que cal evitar coste el que coste durant els mesos de calor.



Però no sols els colors atrauen aquests insectes, també ho fan determinades olors. La suor corporal de les persones, l'alcohol que s'haja ingerit i el menjar són les aromes que més atrauen els mosquits. També el CO₂ i l'àcid làctic que les persones expulsen a través de la pell per la suor és una cosa que crida l'atenció als mosquits.

 

Així mateix, els menjars calents i copiosos augmenten la temperatura corporal i incrementen la concentració de CO₂ en la pell. Això atrau els mosquits, ja que aquesta olor, segons l'experta, no es pot camuflar amb colònia o perfum. I també influeix la genètica. Hi ha determinades persones que segreguen substàncies desagradables per als mosquits, a manera de repel·lents naturals.



Els 'esprais' amb DEET (N,N-dietil-meta-toluamida) són el mètode més efectiu, segur i econòmic per a protegir-nos dels mosquits: no els mata, interfereix en les seues neurones olfactòries i així els dissuadeix de posar-se en les víctimes. La DEET confon i interfereix amb els receptors en les antenes dels mosquits, la qual cosa evita que els mosquits es posen sobre la pell i piquen.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.165.122.173

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.