Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 21 de Juny del 2022
FESTES

Torrent celebra el Corpus Christi després de dos anys de pandèmia

Els carrers de la ciutat es van omplir de color i alegria per a la celebració d'aquesta festivitat, en la qual van participar els tradicionals personatges de la Moma, els Arquets, la Magrana o els Pastorets.

Els carrers de Torrent es van engalanar aquest cap de setmana per a celebrar el Corpus Christi, una de les festivitats més arrelades a la ciutat, que congrega tots els anys a un gran nombre de veïns i veïnes en els seus diferents actes. La programació va donar inici el dissabte a la nit amb el concert del 50a Aniversari de la Unió Musical Torrent, el qual va retre homenatge a la figura del seu fundador, Mariano Puig Yago, amb la interpretació de les seues peces més reconegudes i algunes inèdites a càrrec de la Banda Simfònica de la UMT, dirigida per Frank de Vuist. L'acte va comptar amb la presència del president de la UMT, José Plaza, l'alcalde Jesús Ros i els representants de la Corporació Municipal.

 

La jornada del diumenge va començar amb la tradicional eucaristia en la parròquia de l'Asunción, com a avantsala de la processó celebrada a la vesprada, que va recórrer els limítrofs de la plaça Major fins a desfilar pel tapís floral confeccionat per a l'ocasió en direcció de tornada a la parròquia. Prèviament, els carros havien iniciat el camí pel barri antic per a dur a terme l’enramà de la murta; i es van realitzar les tradicionals danses del Grup de Ball de L’ú i Dos de la Llar Antoniana al ritme de la Colla de Dolçainers de Torrent, amb els personatges dels Arquets, la Magrana, els Pastorets, els Nanos, la Degolla, la Moma, els Cavallets i els Betes. També van participar en la processó els xiquets i xiquetes que enguany van prendre la comunió en les parròquies de la ciutat, així com l'alcalde Jesús Ros i membres de la Corporació Municipal i la societat torrentina.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.208.172.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.